Apanta-dag 5 oktober 2021

Apanta-dag, 5 oktober 14.00u-21.00u, Eindhoven

Thema van de dag: 'patronen doorbreken'

De datum communiceerden we al tijden terug, maar nu kunnen we de invulling ein-de-lijk bekendmaken. Wat kijken we er naar uit: live samenkomen én Danielle Braun op bezoek krijgen! Wat geweldig dat zij, 2 jaar na de kickoff van het nieuwe bestuur van Apanta, weer een lezing komt geven. Uiteraard staat er nog veel meer leuks op het programma én is er voldoende tijd om bij te kletsen met collega's. Het uitgebreide programma vind je op deze pagina. 

In verband met de versoepelingen van de corona-maatregelen, organiseren we de Apanta-dag zonder 1,5 meter afstand. We begrijpen het uiteraard als je het nog spannend vindt om met veel mensen samen te komen in de kantine en dit liever niet wil. Daarom bieden we je de mogelijkheid om in een klein groepje deel te nemen en de lezingen via Teams mee te maken. Je kunt dit op het aanmeldformulier aangeven. Uiteraard zorgen we er ook dan voor dat het je aan hapjes en drankjes aan niets ontbreekt. De avondactiviteit vindt sowieso in kleine groepjes plaats. 

Omdat de Apanta-dag al zo snel is, vragen we je om uiterlijk 24 september te laten weten of je wel of niet komt! Dit doe je via het formulier op deze pagina. 

We hopen dat je erbij bent op 5 oktober! 

Hartelijke groeten,
de directie & de feestcommissie,

Sandra & Hanneke
Inge, Marloes, Noortje & Debbie


 

Cliëntenzorg 5 oktober

Vanaf 14.00u kun je op de Apanta-dag geen cliënten meer ontvangen. Dit geldt zowel voor locatie Eindhoven als Veldhoven, omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden deel te nemen. Locatie Veldhoven zal tijdig sluiten en op locatie Eindhoven kunnen geen cliënten komen i.v.m. geluidsoverlast. 

  • Heb je na 14.00u afspraken of een groep gepland: verzet ze zo snel mogelijk! 
  • We zullen wel telefonisch bereikbaar zijn voor crisissituaties

     

Programma

Klik op het uitklapicoontje naast het programma-onderdeel om er meer over te lezen

14.00u - 14.30u: ontvangst met hapjes & “Heel Apanta hapt”

Heb jij een heerlijk (gezond) recept voor een hapje? Vind je het leuk om je collega's te laten proeven van jouw creaties? Super leuk als je een bijdrage wil leveren aan 'Heel Apanta Hapt'. Meer informatie volgt in de Vitaliteitsnieuwsbrief van 21 september via Insite! Je kunt ook op het aanmeldformulier aangeven dat je geïnteresseerd bent om mee te doen, je ontvangt dan meer info per mail. 

Zorg dat je uiterlijk 14.30u aanwezig bent: dan start het praatje van Sandra. 

14.30u - 15.00u praatje Sandra

Deze dag staat in het teken van het doorbreken van patronen. Daar zal het praatje van Sandra dan ook op gericht zijn.

Ook opent Sandra onze mini-bieb! Heb je nog boeken hiervoor, lever ze in bij Lesley. 

15.00u - 15.30u: korte pauze

Tijd om koffie bij te schenken, nog een extra hapje te nemen & bij te kletsen met je collega's :) 

15.30u - 17.00u: Lezing Danielle Braun: Patronen & cultuur

In september 2019 was Danielle Braun al eens bij Apanta te gast. Ze sprak tijdens de kick-off van het nieuwe Bestuur heel inspirerend over het bouwen van een cultuur en het maken van een eigen totem. Hierna gingen we aan de slag met kampvuurgesprekken en mochten alle collega’s zelf een vaasje glasblazen voor onze eigen Apanta-totems. Dit jaar zal het thema van Danielle's lezing zijn: hoe verander je patronen / cultuur. Wat behoud je? En: hoe geef je feedback aan elkaar? 

Over Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, spreker, auteur van diverse boeken en directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Ze stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager en bestuurder. Ze reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Zo maakt ze organisaties graag klaar voor verandering. Inmiddels wordt ze al jaren geroemd om haar expertise op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap.

Wil je alvast meer weten inspiratie?
Kijk dan op www.academievoororganisatiecultuur.nl of volg Danielle Braun op LinkedIn (tip!). 


 

17.00u - 17.45u: borrel

Na de ongetwijfeld inspirerende lezing van Danielle Braun, is het tijd om de benen even te strekken! Er zullen heerlijke drankjes en hapjes klaarstaan, zodat je de tijd hebt om even bij te kletsen met je collega's onder het genot van wat lekkers. 

17.45u - 18.15u: praatje Hanneke over het ZPM

Okay, nu komt misschien wat taaiere stof aan bod. Als je het hebt over het thema 'patronen doorbreken' past het Zorgprestatiemodel (ZPM) zeker in het rijtje. Het is belangrijke informatie, want zoals jullie weten mogen we vanaf 1 januari niet meer van DBC's spreken, maar gaan we over naar een heel ander systeem. Hanneke praat je in een half uurtje bij over waar we nu staan. En extra goed nieuws: natuurlijk mag je je borreldrankje meenemen wanneer Hanneke aan het woord is. 

18.15u - 19.00u: eten

Naar buiten, even frisse lucht halen want het zal inmiddels behoorlijk warm zijn in de kantine... 

Er zullen op de parkeerplaats foodtrucks komen te staan waar je eten kunt halen. Er zal voor ieder wat wils zijn en uiteraard wordt er ook aan de vega-wensen gedacht. Je kunt je eten buiten opeten of binnen een plekje zoeken. 

Heb je specifieke allergieën of dieetwensen (buiten vega), geef het dan even aan op het aanmeldformulier bij 'opmerkingen'. 

19.00u - 20.30u: Escaperoom-spel

We gaan in kleine groepjes een super leuk spel spelen! Lukt het jouw groepje om op tijd te ontsnappen? Uiteraard valt er ook wat te winnen! 

Wil je niet meer bij de avondactiviteit zijn, geef dit dan duidelijk aan op het aanmeldformulier! 

20.30u - 21.00u: naborrel

Voor diegenen die willen: beneden in de kantine staat er nog een drankje klaar en kun je nakletsen over de dag.

Om 21.00u is de Apanta-dag ten einde.