Basisopleiding EFT Level 1

Apanta biedt medewerkers de gelegenheid om deel te nemen aan de basisopleiding EFT Level 1. Er kunnen maximaal 12 medewerkers deelnemen.


In deze 4-daagse opleiding maak je intensief kennis met EFT en staat de basis van de emotietheorie centraal. De procesdirectieve manier van werken, gekenmerkt door de ‘moment to moment empathy’ komt uitgebreid aan bod en er wordt gewerkt met de verschillende ‘markers' en 'tasks’, zoals Systematic Evocative Unfolding, de lege stoel techniek voor 'unfinished business' en het werken met de twee stoelen techniek voor 'negative treatment of self' zoals sterke zelfkritiek. Emotion Focused Therapy (for individuals) Level I is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals wereldwijd erkend door isEFT, International Society for Emotion Focused Therapy.

Wat leer je?

In deze vierdaagse basisopleiding maak je kennis met de theorie en praktische beoefening van EFT. Na het volgen van level I kun je als therapeut werken met de basisprincipes van EFT.

Programma

Onderstaande komt onder andere aan bod:
 

  • Theoretisch kader: wat is EFT?
  • Emotietheorie
  • Procesdirectieve manier van werken door de 'moment tot moment empathie'
  • Werken aan de verschillende 'tasks' , zoals Systematic Evocative Unfolding Empty chair, Two chair dialogue for conflict splits

Werkwijze

In deze vierdaagse EFT-basisopleiding doe je theoretische basiskennis op en oefen je vooral veel in subgroepen onder supervisie van een EFT-deskundige. Op deze manier ondervind je aan den lijve hoe effectief deze manier van werken is. De voertaal is Nederlands.

Voor wie?

Je bent als behandelaar werkzaam bij Apanta. Voor HBO opgeleide professionals geldt dat er afhankelijk van je profiel een uitzondering gemaakt kan worden door opleidingsinstituut EFTiN. Als je HBO opgeleid bent, zullen we met elkaar afstemmen of je kunt deelnemen.

Literatuur

'Learning Emotion-focused Therapy' door Elliott R., Watson J.C., Goldman R.N. & Greenberg L.(2003). EAN 9781591470809.

Praktisch

Docent: Erik Peeters

Data najaar 2023-2024: 13 en 20 december 2023, 10 en 24 januari 2024

Tijden: 4 dagen van 9.30u tot 17.00u, inclusief vegetarische lunch

Locatie: Apanta-academy te Eindhoven

Maximaal aantal deelnemers: 12 personen

Prijs: Apanta wil graag stimuleren dat medewerkers het balansbudget inzetten voor opleiden en ontwikkelen. Ga met je manager zorg in overleg over de inzet van je balansbudget voor deelname aan deze opleiding. 

Aanmelden: DE OPLEIDING IS VOLGEBOEKT. JE KUNT ALLEEN NOG INSCHRIJVEN VOOR DE RESERVELIJST. Meld je aan voor de reservelijst, via het inschrijfformulier van Apanta-academy incompany 


Wanneer je je inschrijft, ga je akkoord met de Academy-incompany inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden. Ook is de Apanta terugbetalingsregeling van toepassing. 


 Aanmelden voor de reservelijst via het inschrijfformulier