Masterclass interne criticus

Het blijkt een universeel verschijnsel te zijn: in ons leeft een kritische bewoner. Soms is hij of zij redelijk mild, maar op andere momenten kan hij/zij heel agressief of destructief uit de hoek komen. Deze twee-daagse masterclass biedt een intensieve kennismaking met het fenomeen van de interne criticus. 

De interne criticus (IC) kan een verlammend effect hebben op onze creativiteit. In deze ervaringsgerichte workshop focussen we op deze interne criticus. We maken ruimte om kennis te maken met deze subpersoonlijkheid van onszelf. We oefenen met meer erkennende manieren om de relatie met onze interne criticus aan te gaan. De meer vertrouwde omgangsvormen, zoals bevechten, ontkennen, minimaliseren, onderdrukken lijken immers niet echt effect te hebben. De onderliggende hypothese is dat onze interne criticus zelf kwetsbaar is en misschien zelfs een missie in ons leven heeft, het goed met ons voor heeft. De interne criticus maakt deel uit van ons innerlijk relationeel leven. Focusing kan ons heel goed helpen om een welwillende, liefdevolle verkenning te maken van onze belevingswereld. Daarop verder bouwend oefenen we met een methodiek die een authentieke dialoog met onze interne criticus mogelijk maakt. Zo leren we ons op een constructieve manier te verhouden met onze interne criticus. En kan deze de helpende kwaliteiten laten zien. 

Voor wie

Deze masterclass is geschikt voor GZ-psychologen, Klinisch psychologen, Psychotherapeuten en Psychiaters werkzaam in de GGZ. Basispsychologen die ten minste een basismodule in de persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie hebben gevolgd, kunnen ook deelnemen.

Masterclasses ter verdieping of specialisatie

Deze masterclass en de Masterclass 'Existentiële Demonen' zijn goedgekeurd als verdieping en specialisatie in de opleidingsroute naar het volwaardig lidmaatschap van de vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (VPeP) en tevens in het kader van de 5-jaarlijkse herregistratie. 

Voor de gehele opleidingsroute kun je kijken op opleidingsroute (vpep.nl).

Praktisch

  • Data 2022: 17 en 18 mei 2022
  • Docent: Claude Missiaen
  • Groepsgrootte: 10 tot maximaal 15 personen
  • Kosten: €495
  • Locatie: Apanta-academy te Eindhoven

Direct inschrijven


 

Meer weten?

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer nieuwe data bekend zijn? Of heb je andere vragen? Mail vrijblijvend naar info@verwijder-dit.apanta-academy.nl