EFT-opleiding: EFT level I

30 oktober t/m 2 november 2019

Emotion-Focused Therapy (for individuals) Level-I is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals wereldwijd erkend door ISEFT, International Society for Emotion Focused Therapy.

EFT in het kort

Emoties zijn de sleutel tot effectieve verandering. Vanuit dat principe werkt de EFT-therapeut. Emotion Focused Therapy for individuals (EFT-i) is een evidenced based, emotiegerichte behandelingswijze.  Een therapeutische aanpak die cliëntgerichte, gestalt- en existentiële therapieën combineert met hedendaagse inzichten en praktische methodieken. EFT integreert een sterke theoretische onderbouwing vanuit de emotietheorie met krachtige procesprotocollen: markers en tasks. De bekende stoelentechnieken (two-chair dialogue en empty chair) zijn daar een voorbeeld van. De EFT-therapeut faciliteert de emotionele intelligentie van de cliënt door samen te werken aan het uiten, exploreren, begrijpen en herstructureren van emoties. Een sterke verbinding met de cliënt is daarbij de basis. Hierdoor is het goed mogelijk een gestagneerd proces vlot te trekken. Je weet precies wat je moet doen en waarom. Dat maakt EFT echt anders dan andere therapieën en vitaliserend voor cliënt én therapeut.

Doel van de EFT-basisopleiding

In deze vierdaagse basisopleiding maakt u kennis met de theorie en praktische beoefening van EFT. Na het volgen van de training kunt u als therapeut werken met de basisprincipes van EFT.

Programma EFT Level I

Aan bod komen onder andere:

 • Theoretisch kader: wat is EFT?
 • Emotietheorie
 • Procesdirectieve manier van werken gekenmerkt door de ‘moment to moment empathy’
 • Werken met de verschillende  ‘tasks’ , zoals Systematic Evocative Unfolding  Empty chair, Two chair dialogue for conflict splits

Werkvorm

In deze vierdaagse EFT-training krijgt u de theoretische basis, maar oefent u vooral veel in subgroepen onder supervisie van een EFT-deskundige. Op deze manier ondervindt u aan den lijve hoe effectief deze manier van werken is.

De voertaal is Engels. Omdat er langzaam gesproken wordt en vertaling mogelijk is, is de training voor iedereen met een basale kennis van het Engels goed te volgen.

Voor wie?

Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten, GZ-psychologen, Psychologen en Psychiaters werkzaam in de GGZ.

HBO-ers: de cursus kan mogelijk gevolgd worden door HBO opgeleiden werkzaam in de ggz, mits zij zowel over specifieke nascholing en specialisatie (in Psychotherapie) als relevante werkervaring beschikken.

Accreditatie

Accreditatie is/wordt aangevraagd bij:

 • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) - 17 punten
 • Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) - 28 punten
 • De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) - <in aanvraag> 
 • De Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP) <-in aanvraag>
 • De landelijke vereniging van Psychiaters (NVvP) - op verzoek van cursist aan te vragen

Deze cursus is erkend als specialisatie binnen de opleiding tot persoonsgericht Experiëntieel Psychotherapeut.

Docent

Jeanne Watson, University of Toronto

Literatuur

Elliott R., Watson J.C., Goldman R.N. & Greenberg L.(2003). Learning emotion-focused therapy. The process-experiential approach to change. APA. ISBN 1-59147-080-3

Praktisch

 • Groepsgrootte: minimaal 18, maximaal 26
 • Data najaar 2019: 30 oktober t/m 2 november 2019 VOL!
 • Tijd: 09.30u - 17.30u 
 • Prijs: € 1265 (inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee en water)
 • Locatie: Apanta-academy,te Eindhoven

Let op: 

EFT Level I in het najaar 2019 is vol. U kunt zich aanmelden om op de wachtlijst te komen: als er een plek vrijkomt, benaderen we de eerstvolgende op de wachtlijst. U wordt op deze manier ook op de hoogte gehouden als er nieuwe data zijn gepland. <o:p></o:p>

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe cursusdata zodra deze gepland zijn, mailt u dan naar info@verwijder-dit.apanta-academy.nl

Direct aanmelden