Masterclass Emotion-Focused Therapy for GAD

GAS staat bekend als een hardnekkige aandoening die vaak niet goed reageert op therapie en  veel terugval laat zien. Ook wordt duidelijk dat de diagnose vaak wordt gemist en ten onrechte de diagnose depressie of cluster C –persoonlijkheidsstoornis wordt gesteld. GAS wordt gekenmerkt door een bijna constante bezorgdheid en angst, samen met intense gevoelens van schaamte en wanhoop, die leiden tot constant piekeren en ernstig psychisch lijden.  Uiteindelijk leidt dit alles tot totale uitputting en depressie. 

Emotion Focused Therapie is bijzonder geschikt om de maladaptieve ‘emotion schemes’ die aan de grondslag liggen van een gegeneraliseerde angststoornis aan te pakken en om cliënten te helpen een blijvende en positieve verandering aan te brengen in deze pijnlijke problematiek.

In deze workshop wordt gewerkt met díe  EFT-methodieken die specifiek voor deze cliënten zo werkzaam zijn. Je leer het ontstaan van GAS bij je cliënt  begrijpen en invoelen,  waardoor het werken met ‘the worrier’ in de ‘worry-split’ - waar het nét weer anders gaat  dan bij de ‘the critic’ – centraal komt te staan. Vervolgens zullen de  ‘empty chair’ bij ‘unfinished bussiness’ en ‘self-soothing’ essentieel blijken te zijn om deze cliënten te vooruit te helpen bij hun diepgewortelde pijn, angst en hechtingswonden, op weg naar integratie, heling en zelf-actualisatie.

Praktisch

Deze masterclass heeft plaatsgevonden op 6 oktober 2018. Wij proberen deze mastserclass regelmatig op de cursusagenda te plaatsen (afhankelijk van beschikbaarheid en wens/behoefte).

Datum verwacht: nog onbekend.

Heeft u interesse of vragen over deze masterclass, neemt u dan gerust contact met ons op via info@verwijder-dit.apanta-academy.nl