Masterclass Emotion-Focused Therapy for GAD

GAS staat bekend als een hardnekkige aandoening die vaak niet goed reageert op therapie en  veel terugval laat zien. Ook wordt duidelijk dat de diagnose vaak wordt gemist en ten onrechte de diagnose depressie of cluster C –persoonlijkheidsstoornis wordt gesteld. GAS wordt gekenmerkt door een bijna constante bezorgdheid en angst, samen met intense gevoelens van schaamte en wanhoop, die leiden tot constant piekeren en ernstig psychisch lijden.  Uiteindelijk leidt dit alles tot totale uitputting en depressie. 

Emotion Focused Therapie is bijzonder geschikt om de maladaptieve ‘emotion schemes’ die aan de grondslag liggen van een gegeneraliseerde angststoornis aan te pakken en om cliënten te helpen een blijvende en positieve verandering aan te brengen in deze pijnlijke problematiek.

In deze workshop wordt gewerkt met díe  EFT-methodieken die specifiek voor deze cliënten zo werkzaam zijn. Je leer het ontstaan van GAS bij je cliënt  begrijpen en invoelen,  waardoor het werken met ‘the worrier’ in de ‘worry-split’ - waar het nét weer anders gaat  dan bij de ‘the critic’ – centraal komt te staan. Vervolgens zullen de  ‘empty chair’ bij ‘unfinished bussiness’ en ‘self-soothing’ essentieel blijken te zijn om deze cliënten te vooruit te helpen bij hun diepgewortelde pijn, angst en hechtingswonden, op weg naar integratie, heling en zelf-actualisatie.

Voor wie?

Enhancing Empatic Attunement in Emotion Focused Therapy (EFT)

Deze opleiding is geschikt voor (GZ)Psychologen, Psychotherapeuten, Psychiaters en HBO-ers werkzaam in de GGZ en u heeft minimaal een EFT Level 1 gevolgd. Bij voorkeur heeft u ook eerder kennis gemaakt met een cliëntgerichte en experiëntiële manier van werken (denk bijvoorbeeld  aan experiëntiële therapie, focussen of een basisopleiding cliëntgerichte psychotherapie).

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:

  • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt)
  • Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
  • De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  • De Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPEP)

Op verzoek wordt accreditatie aangevraagd bij de NVvP, graag contact opnemen met info@verwijder-dit.apanta-academy.nl 

Praktisch

  • Docent: Professor Jeanne Watson, University of Toronto
  • Data 2020: 26-27 mei 2020
    • Prijs: de prijs voor 2020 is nog niet vastgesteld (inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee en water)
  • Groepsgrootte: maximaal 25 deelnemers 
  • Locatie: Apanta-academy, te Eindhoven