Meer weten over EFT

Wilt u meer weten over EFT en de mogelijkheden van deze evidence-based, emotiegerichte, neo-humanistische behandeling ontwikkeld door Greenberg, Elliot, Watson en Goldman? Hieronder vindt u een aantal video's, artikelen en websites. Voor informatie over wat Apanta-academy kan betekenen, neemt u vrijblijvend contact op. 

Video's

Weblezing Jeanne Watson >
EFT-grondlegger Jeanne Watson vertelt in deze ingekorte weblezing over depressie. (U kunt ook de volledige inhoudelijke lezing gratis bekijken via een extern kanaal). 

Interview met grondlegger Les Greenberg > 
Juliette Becking, oprichtster van Apanta-academy en de eerste EFT-trainer van Nederland, in gesprek met EFT-grondlegger Leslie Greenberg. Na het registreren kunt u het uitgebreide interview gratis bekijken. 

Educatieve animatie over emoties >
Deze animatie die door onze EFT-collega's in Noorwegen ontwikkeld is, geeft een heldere uitleg over de werking van emoties. 

Interview met Les Greenberg tijdens het Symposium promoted by WP Institute, Brazil.

Artikelen

Het sequentiële model van emotionele verwerking >
In dit artikel van het tijdschrift persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie (TPEP) beschrijven Antonio Pascual Leone, Juliette Becking, Kurt Renders & Ueli Kramer het sequentiële model van emotionele verwerking. Dit model is verankerd in de theorie van Emotion-Focused Therapy (EFT) maar bevindt zich tegelijkertijd in de frontlinie van psychotherapie-onderzoek in het algemeen.

"Ieder mens kan gebaat zijn bij EFT" >
Het interview dat Apanta-bestuurders Juliette Becking en Annemarie Broekhuijsen gaven aan MijnGezondheidsgids. Ze geven in het interview meer inzicht in EFT en hoe deze therapievorm voor veel mensen, inclusief de therapeut, bevrijdend werkt.
Uit: Special 'Het Brein', november 2016

Interview met een EFT-cursist > 
Therapeuten die in aanraking komen met EFT for Individuals raken razend enthousiast. Zo ook de cursist die we interviewden nadat zij Level I en de Empathy training volgde. In het interview lees je wat haar zo enthousiast maakt en hoe zij het geleerde toepast in haar dagelijkse werk. 

“EFT is Funky" >
Lees in het interview met Juliette Becking en Kurt Renders waarom EFT 'funky' is.
Uit: Tijdschrift voor Cliëntgerichte Psychotherapie 51, 2013
Trainingen Emotion(ally) Focused Therapy in Nederland >
Lees meer over de verschillen tussen Emotion Focused Therapy (volgens Greenberg) en Emotionally Focused Therapy for Couples (volgens Johnsen)
Uit: Tijdschrift voor Cliëntgerichte Psychotherapie 48, 2010

De essentie van EFT > 
Overzichtsartikel waarin Greenberg kort de essentie van EFT weergeeft.
Uit: Clinical Psychology and Psychotherapy 11, 2004

Q & A over EFT >

Robert Elliott vertelt over EFT, met name in relatie tot sociale angst.