Organisatie

Juliette Becking

Juliette Becking is directeur en het gezicht van Apanta-academy. Ze is klinisch psycholoog-psychotherapeut en één van de twee oprichters van Apanta-ggz. In 1987 begon zij haar opleiding tot psychotherapeut in Nijmegen waarbij zij koos voor de psychoanalytische richting.

Al jaren geeft Juliette cursussen cliëntgerichte psychotherapie binnen de opleiding tot GZ-psycholoog en klinisch psycholoog en de opleiding tot psychotherapeut. Naast opleider is ze supervisor en leertherapeut. Sinds 2008 richt ze zich op EFT, Emotion Focused Therapy, als aanvulling op cliëntgerichte psychotherapie. Zij organiseert EFT-trainingen in Nederland, gegeven door grondleggers Elliott en Watson.

Gelijkwaardig contact tussen therapeut en cliënt
In 1987 begon Becking haar psychotherapie- opleiding in Nijmegen. Zij koos voor de psycho-analytische richting. "Ik werkte al een aantal jaren als psychoanalytisch georiënteerd psychotherapeut, toen ik de opleiding tot cliëntgericht psychotherapeut ging volgen. Binnen de psychoanalytische werkwijze miste ik namelijk het gelijkwaardige contact tussen therapeut en cliënt. Wat me aanspreekt in de cliëntgericht werkwijze is dat je als therapeut als jezelf aanwezig bent  in het contact en dat je je eigen belevingswereld als instrument gebruikt."

Liefde voor experiëntiële manier van werken
Juliette volgde haar opleiding voor een groot deel bij René Maas en Jan Kruithof. "Hier begon mijn liefde voor de experiëntiële manier van werken in het algemeen en het focussen in het bijzonder. Ik heb daarna dan ook nog heel wat cursussen en workshops binnen dit referentiekader gevolgd - met name vanuit het experiëntiële en existentiële gedachtegoed."

EFT is een verrijking
Al jaren geeft Juliette cursussen cliëntgerichte psychotherapie binnen de opleiding tot GZ - psycholoog en klinisch psycholoog en de opleiding tot psychotherapeut. Naast opleider is zij ook supervisor en leertherapeut. "In 2008 kwam ik in aanraking met EFT- Emotion Focused Therapy for individuals – ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson and Ronda. Ik zie dit als een verrijking binnen de cliëntgerichte psychotherapie. Door het organiseren van EFT-trainingen, gegeven door Elliott en Watson wil ik de EFT een plek geven in Nederland." 

In de zomer van 2017 is Juliette Becking benoemd tot Board-member van ISEFT. 

Samenwerking

Apanta-academy werkt nauw samen met: