Individueel

In een individuele behandeling heb je gesprekken met de therapeut alleen. Hierin werk je heel gericht aan de doelen en thema’s die voor jou van belang zijn.

Individuele begeleiding

Bij individuele therapie werk je, samen met je therapeut in één-op-één sessie aan jouw doelen. Je krijgt inzicht in wat er precies met je aan de hand is en wat je daar zelf aan kunt doen. Je leert om beter om te gaan met je klachten. Naast de gesprekken krijgt opdrachten mee naar huis die je kunt toepassen in het dagelijks leven. Tijdens de individuele therapie richt je je op het bereiken van de behandeldoelen die in het adviesgesprek zijn afgesproken.

Methodieken

Bij jouw behandeling maken we gebruik van diverse ‘evidence based’ behandelmethoden. Dat zijn methoden waarvan de effectiviteit bewezen is. Belangrijk is dat de therapie je aanspreekt en dat deze aansluit bij jouw specifieke problematiek. Globaal maken we de volgende onderverdeling:
 

  • Inzichtgevende therapie

Met inzichtgevende therapie leggen we de onderliggende innerlijke tegenstellingen bloot die aanleiding gaven tot je problemen. Dit kan je klachten verminderen en het kan ander gedrag voor je mogelijk maken.
 

  • Steunend structurerende therapie

Bij steunend structurerende therapie bekijken we hoe we opnieuw structuur in je leven kunnen aanbrengen. Dat verstevigt je basis. Het verwerken van bepaalde gevoelens is dan de volgende stap. Een steunend structurerende behandeling is dus meer gericht op het zoeken naar manieren om de lasten van je problemen te verlichten en om herhaling te voorkomen.