Wachttijden - cliënten 16 en 17 jaar

Jongeren van 16 tot en met 23 jaar worden bij Apanta op de afdeling Apanta-jong behandeld. Qua vergoedingen en financiering wordt echter een onderscheid gemaakt in jongeren onder de 18 jaar en jongeren boven de 18 jaar:

  • ben je jonger dan 18 jaar, dan valt jouw zorg onder de verantwoordelijkheid / financiering van je gemeente. Onderstaande wachttijden gelden voor jou. 
  • als je 18 jaar of ouder bent en in Nederland woont, heb je een zorgverzekering nodig. Jouw zorg wordt in dat geval gefinancierd door je zorgverzekeraar. Voor zorg voor jongeren van 18 tot 23 gelden andere wachttijden, kijk hier voor meer uitleg en een overzicht van de wachttijden. 

Wachttijdindicatie - cliënten 16 en 17 jaar

Datum actualisatie: 28 januari 2019

Aanmeldwachttijd (A): 25 weken
Behandelingswachttijd (B): 6 weken

Uitleg wachttijden

De vermelde wachttijd is een inschatting voor de wachttijd voor cliënten die zich nieuw aanmelden bij Apanta. De wachttijd gaat in wanneer wij het aanmeldformulier én de verwijzing van de huisarts (en/of de beschikking via de gemeente) hebben ontvangen. De wachttijden zijn slechts een indicatie. Aan het overzicht kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

De aanmeldingswachttijd (A) is het aantal weken tussen het moment dat u zich aanmeldt bij Apanta en het moment waarop het eerste gesprek plaatsvindt. 

De behandelingswachttijd (B) is het aantal weken tussen het eerste intakegesprek en de start van de behandeling.