Wachttijden - cliënten 18 t/m 23 jaar

We vinden het uiteraard heel vervelend als iemand moet wachten op een behandeling. Het is vaak geen kleine stap om hulp in te schakelen. Helaas ontkomen we er niet altijd aan om met wachtlijsten te werken, maar we doen er wel alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. 

Jongeren van 18 tot en met 23 jaar worden bij Apanta op de afdeling Apanta-jong behandeld. As je 18 jaar of ouder bent en in Nederland woont, heb je een zorgverzekering nodig. Jouw zorg wordt in dat geval gefinancierd door je zorgverzekeraar. Onderstaande wachttijden gelden voor jou.


 

Uitleg wachttijden

De vermelde wachttijd is een inschatting voor de wachttijd voor cliënten die zich nieuw aanmelden bij Apanta. De wachttijd gaat in wanneer wij het aanmeldformulier én de verwijzing van de huisarts hebben ontvangen. De wachttijden zijn slechts een indicatie. Aan het overzicht kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.


 

Wachttijden SGGZ verschillen per zorgverzekeraar

Voor langdurige zorg (SGGZ) is de wachttijd afhankelijk van waar je verzekert bent. Je zorgverzekeraar valt onder een grote koepelorganisatie, ofwel concern. Voor een overzicht van alle zorgverzekeraars en de bijbehorende koepels, kijk je hier. Je kunt uiteraard ook contact opnemen met ons wanneer je twijfelt onder welke koepel jouw zorgverzekeraar valt. Wij helpen je graag verder. 


 

Wachttijdindicatie voor cliënten 18 t/m 23 jaar

Datum wachttijd actualisatie: 20 december 2021

 

 

Type verwijzing Type zorgvraag Zorgverzekeraar Wachttijd
GBGGZ (kortdurende zorg) n.v.t. n.v.t. 8 weken
       
SGGZ (langdurige zorg) Eetstoornissen alle zorgverzekeraars 8 weken
  Overig DSW / VRZ (Multizorg) / VGZ / ASR / CZ / Caresq / Zilveren Kruis (Achmea) 36 weken
  Overig Menzis 20 weken

 

Wachttijdbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Contactgegevens wachttijdbemiddeling (overzicht koepels

  • CZ: Voor wachtlijstbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van CZ kun je het aanvraagformulier op de website invullen of bellen naar het CZ Zorgteam via  013 - 5949110.
  • VGZ: Voor wachtlijstbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van VGZ kun je het aanvraagformulier op de website invullen of bellen naar VGZ op nummer 088 - 1311611.
  • Menzis: Voor wachtlijstbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van Menzis kun je het aanvraagformulier op de website invullen of bellen naar Menzis op nummer 088 - 2224242.
  • Zilveren Kruis (voorheen Achmea): Voor wachtlijstbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van Zilveren Kruis (voorheen Achmea) kun je kijken op de website of bellen met de Zorgcoach: 071-3640280.
  • DSW: Voor wachtlijstbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van DSW kun je meer lezen op de website van DSW en het wachtlijstbemiddelingsformulier invullen via MijnDSW of bellen naar 010 - 2466466.
  • VRZ (voorheen Multizorg): Voor wachtlijstbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van VRZ kun je het contactformulier op hun website invullen. 
  • Caresq: Voor wachtlijstbemiddeling van de zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van Caresq kun je het contactformulier op hun website invullen.