Autismeweek 2018

Ook dit jaar organiseert Apanta diverse activiteiten in de NVA Autismeweek van 31 maart t/m 7 april 2018. Apanta organiseert alle activiteiten kosteloos voor onze cliënten, hun naasten en anderen geïnteresseerden.

Wanneer u of iemand in uw gezin de diagnose Autisme (ASS) heeft gekregen of vermoedelijk gaat krijgen, komen daar vaak veel vragen en emoties bij kijken. Het kan helpen om meer informatie te krijgen en/of anderen in een vergelijkbare situatie te ontmoeten. We organiseren in de Autismeweek verschillende activiteiten. 

U bent van harte welkom! U kunt zich opgeven voor een of meerdere activiteiten door het aanmeldformulier op deze pagina in te vullen. 

Autisme & het brein bij kinderen

  • Dinsdag 3 april, 19.00u - 20.30u
  • Donderdag 5 april, 19.30 - 21.00u

Locatie: Apanta, De Plank 101, Veldhoven
Informatieve avond waarop autisme bij kinderen centraal staat. Twee behandelaren van Apanta geven u algemene informatie over Autisme bij kinderen en leggen daarna aan de hand van de veelgeprezen methode Brain Blocks uit hoe het brein werkt bij een kind met en zonder autisme. Weten hoe autisme in de hersenen werkt, helpt enorm om er mee om te gaan en een kind met autisme goed te begeleiden. 

De avond is met name geschikt voor (groot)ouders, broertjes, zusjes, leerkrachten en andere personen die dichtbij een kind met autisme staan. 
Deze avond wordt op dinsdag en donderdag georganiseerd (let op: verschillende tijdstippen!). Maximaal 40 personen per avond.

Ervaringsavond 'Moeder met ASS'

Dinsdag 3 april19.30u - 21.00u
Locatie: Apanta, De Plank 101, Veldhoven

Petra is een hoogopgeleide vrouw en moeder van een dochter. Ze is ingenieur, heeft een eigen praktijk in acupunctuur en is actief in aikido en de ouderraad van school. De diagnose autisme werd op latere leeftijd gesteld, waardoor veel op zijn plek viel en ze - terwijl ze twee studies tegelijk volgde – zelfs een thesis schreef met de titel: “moeders met ASS, een ander verhaal”. Met vallen en opstaan weet Petra haar gezinsleven te combineren met haar sociale leven. Op de avond krijgen de aanwezigen naast Petra’s verhaal, ook haar praktische tips te horen en is veel ruimte voor vragen.

De avond is met name interessant voor vrouwen met autisme en gezinsleden, maar iedereen is welkom!
Maximaal 35 personen 

Ervaringsavond - Luisteren naar Autisme

Woensdag 4 april, 19.30u - 21.00u
Locatie: Apanta, De Plank 101, Veldhoven
Ad is een drukbezet man die sinds een aantal jaar weet dat hij Autisme heeft. Door zijn perfectionisme was hij onder andere in staat zonder enige ervaring en professionele hulp een uitbouw aan zijn huis te realiseren  en stippelde hij een lange reis door Scandinavië tot in de puntjes uit. Dat zijn Autisme naast de positieve kanten, ook uitdagingen geeft en continue aanpassingen vraagt, ondervindt hij in zijn dagelijks werk als projectleider en als begeleider bij een zorginstantie. Ad neemt u met de nodige dosis humor mee in zijn belevingswereld waar overprikkeling op de loer ligt en hem regelmatig parten speelt. Er is veel ruimte voor vragen, aan Ad én zijn vrouw.

De avond is met name interessant voor (gezinsleden van) iemand met autisme, werkgevers en HRM-medewerkers, maar iedereen is welkom!
Maximaal 40 personen 

Digitale flyer

U kunt hier een digitale flyer downloaden.

Mocht u geïnteresseerd zijn gedrukte posters en flyers te ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Debbie de Munnik, Communicatieadviseur, via d.demunnik@verwijder-dit.apanta-ggz.nl