Autismeweek 2023

Wanneer jij of iemand in het gezin de diagnose autisme (ASS) hebt gekregen of vermoedelijk gaat krijgen, komen daar vaak veel vragen en emoties bij kijken. Het kan helpen om meer informatie te krijgen en/of anderen in een vergelijkbare situatie te horen. 

Apanta vindt het belangrijk om mee te helpen aan de destigmatisering van autisme. Tijdens de Nationale Autismeweek organiseren we daarom twee bijeenkomsten. Deelname is gratis. De bijeenkomsten zijn inmiddels volgeboekt. Je kunt alleen nog aanmelden voor de reservelijst.


Kennismaking met Brain Blocks

dinsdag 28 maart, 19.30u - 21.00u (Apanta-GGZ te Eindhoven)

Kies voor een kennismaking met Brain Blocks
Brain Blocks kan worden gebruikt bij kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen gericht op hun sociale en emotionele functioneren. Brain Blocks is een interventie die dan ook breed ingezet wordt binnen de hulpverlening en het onderwijs. Het doel van Brain Blocks is om door middel van reflectie meer inzicht te krijgen in eigen gevoelens en gedachten en in die van anderen. 

 

  • Door: Apanta (Pieter Dujardin, psychodiagnostisch en gedragstherapeutisch medewerker)
  • Voor wie: Iedereen die (vermoedelijk) autisme heeft. Professionals, naasten en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom
  • Datum en tijd: dinsdag 28 maart, 19.30u - 21.00u
  • Locatie: Apanta-GGZ te Eindhoven

Je kunt alleen nog aanmelden voor de reservelijst door te mailen naar: info@apanta-ggz.nl.
Vermeld voor welke bijeenkomst je op de reservelijst wilt en je NAW-gegevens.

Panelgesprek 'Ik ben uniek'

Woensdag 29 maart, 19.30u - 21.00u (Apanta-GGZ Eindhoven)

Panelgesprek 'Ik ben uniek'

Woensdag 29 maart, 19.30u - 21.00u (Apanta-GGZ Eindhoven)


'Ik ben uniek'
Een gesprek met in het panel een aantal personen met autisme. Ieder panellid heeft zijn eigen unieke verhaal en ervaringen te vertellen. De deelnemers in de zaal mogen zich (waar mogelijk) mengen in het gesprek wat ontstaat en vragen stellen. Het panelgesprek laat zien dat iedere persoon met autisme uniek is. Er is geen persoon hetzelfde en iedere struggle/uitdaging die iemand heeft, vraagt om een unieke benadering door een naaste, een professional, wie dan ook.

  • Begeleid door: Apanta (Davy Brugman, klinisch psycholoog en Anke Coonen, psycholoog)
  • Voor wie: Iedereen die (vermoedelijk) autisme heeft. Professionals, naasten en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.
  • Locatie: Apanta-GGZ te Eindhoven

Je kunt alleen nog aanmelden voor de reservelijst door te mailen naar: info@apanta-ggz.nl.
Vermeld voor welke bijeenkomst je op de reservelijst wilt en je NAW-gegevens.

"Doordat je je verdiept in Autisme, worden vooroordelen ontkracht en leer je beter te kijken naar de unieke persoon achter de diagnose."

Heb je vragen?

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen via info@verwijder-dit.apanta-ggz.nl of 040-2545759.