Autismeweek 2020

UPDATE 13 MAART
HELAAS MOETEN WE MEDEDELEN DAT DE AUTISMEWEEK WEGENS HET CORONA-VIRUS ZAL WORDEN VERPLAATST. ALLE MENSEN DIE ZICH AL HEBBEN OPGEGEVEN WORDEN HIEROVER BENADERD. AANMELDEN IS MOMENTEEL NIET MEER MOGELIJK.

HOUD ONZE WEBSITE, FACEBOOK-PAGINA EN LINKEDIN IN DE GATEN VOOR MEER INFORMATIE. 


Wanneer jij of iemand in het gezin de diagnose Autisme (ASS) heeft gekregen of vermoedelijk gaat krijgen, komen daar vaak veel vragen en emoties bij kijken. Het kan helpen om meer informatie te krijgen en/of anderen in een vergelijkbare situatie te ontmoeten. 

Alle activiteiten zijn GRATIS en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is wel essentieel en kan via het aanmeldformulier op deze pagina. 

 

Ervaringsavond 'autisme en prikkels' (VOL)

Maandag 30 maart, 19.30 - 21.00u

Mensen met autisme reageren vaak anders op prikkels en lijken vaak extra kwetsbaar te zijn voor problemen op het gebied van prikkelverwerking. De onderlinge verschillen zijn echter groot: de een zoekt actief prikkels op, terwijl de ander ze zo veel mogelijk uit de weg gaat. Deze avond luister je naar verhalen van (jong)volwassenen met autisme. Zoals naar Marijke, die haar hulphond meeneemt. En van Frans die momenteel als ervaringswerker bij een psychologenpraktijk werkt. Vanuit verschillende invalshoeken wordt het thema autisme en prikkels in het dagelijks leven besproken. Na de diverse verhalen is er gelegenheid vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Locatie: De Plank 101, Veldhoven 
Maximaal aantal personen: 35

LET OP:  VOL! EXCUSES VOOR HET ONGEMAK, AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK


Informatieavond 'Autisme & het brein bij kinderen' (VOL)

Dinsdag 31 maart, 19.00 - 21.00u

Wat is autisme eigenlijk en hoe anders werkt het brein van iemand die autisme heeft? Deze avond wordt het uitgelegd, onder andere door middel van de methode 'BrainBlocks'. Deze informatieavond is gericht op familieleden, leerkrachten en andere naasten van een kind met autisme. Weten hoe het brein werkt bij autisme, helpt enorm bij het goed begeleiden van een kind met deze diagnose.

Locatie: Professor Dr. Dorgelolaan 40, Eindhoven 
Maximaal aantal personen: 40 

LET OP:  BIJNA VOL! 


Cabaretvoorstelling 'Houtisme'

Donderdag 2 april, 19.30 - 21.00u

Elke Bienert heeft autisme, houdt van hout en theater maken is haar passie en uitlaatklep. In haar voorstelling 'Houtisme' vertelt ze over haar 'houtistische brein' en zingt ze zelfgemaakt liedjes over waargebeurde voorvallen. Ze deelt met humor haar verhaal over grenzen, over anders zijn en erbij mogen horen. Haar voorstelling laat je verbazen, ontroeren en lachen tegelijk. Na de 50-minuten durende voorstelling, is er gelegenheid om in een informele setting met elkaar, Elke en haar regisseuse ervaringen uit te wisselen. 

Locatie: Professor Dr. Dorgelolaan 40, Eindhoven
Maximaal aantal personen: 75


Heb je vragen?

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Debbie de Munnik, Communicatieadviseur, via info@verwijder-dit.apanta-ggz.nl of 040-2545759.