Autismeweek 2019

Wanneer u of iemand in uw gezin de diagnose Autisme (ASS) heeft gekregen of vermoedelijk gaat krijgen, komen daar vaak veel vragen en emoties bij kijken. Het kan helpen om meer informatie te krijgen en/of anderen in een vergelijkbare situatie te ontmoeten. We organiseren in de Autismeweek verschillende activiteiten. U bent van harte welkom! 

Alle activiteiten zijn GRATIS en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is wel essentieel en kan via het aanmeldformulier op deze pagina. 

U kunt zich opgeven voor een of meerdere activiteiten door het aanmeldformulier op deze pagina in te vullen. Vanwege de aard van de activiteiten en de beperkte ruimte, is vroeg aanmelden aan te raden. Vol = vol. 

Ervaringsavond 'autisme en werk'

Maandag 1 april, 18.30 - 21.00 uur

Van harte welkom op deze avond met ervaringsverhalen en informatie omtrent autisme en werk. 

We nodigen je uit om de avond met ons door te brengen en te luisteren naar verhalen van (jong)volwassenen met autisme en van professionals in de autisme hulpverlening op het gebied van werk zoals jobcoaching en re-integratie. Waarin vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken naar het thema autisme en werk. Hoe ervaren zij hun autisme in het dagelijks leven en hoe gaan zij hiermee om ten aanzien van werk? Hoe kunnen professionals mensen met autisme ondersteunen op het vlak van (toeleiding naar) werk?

Ellen (ambulant begeleider met autisme) vertelt over haar route naar werk en hoe zij inmiddels een vaste aanstelling bij Autismepunt heeft gekregen. Ook vertelt ze wat het werk voor haar betekent.

Elke (jobcoach bij autismepunt) licht toe hoe tijdens een re-integratietraject een beeld wordt gevormd van de persoon en hoe dat bijdraagt aan het vinden van een passende baan.

Locatie: Prof. Dr. Dorgelolaan 40, Eindhoven
Maximaal aantal personen: 35

Cabaretvoorstelling over autisme

Dinsdag 2 april, 19.00 - 20.30uur

Wouter heeft een Autistische Spectrum Stoornis, maar dankzij hard werken met zijn begeleider Maya heeft hij dat volledig geaccepteerd. Met een blik vol nostalgie reist hij in zijn voorstelling samen met het publiek in gedachte af naar de autistische tiener die hij was. En kan hij niet anders concluderen dan dat hij gegroeid is als mens en als tovenaar.  

Wouter van de Waterbeemd (22) heeft als grote droom het podium te veroveren als cabaretier. Om dat te kunnen verwezenlijken volgt hij een traject op de Koningstheateracademie, een opleiding voor cabaret en theatermaken. Hij wordt geregisseerd door Maya van As. De stijl die hij eigen heeft gemaakt wordt gekenmerkt door een grote zelfspot en intelligente beschouwingen van de mens. 

Locatie: Prof. Dr. Dorgelolaan 40, Eindhoven
Maximaal aantal personen: 45 

Autisme & het brein

  • Woensdag 3 april, 18.30 - 20.30 uur

Van harte welkom op deze informatieavond over autisme en de werking van het brein. Wat is autisme nou eigenlijk en hoe werkt het brein van iemand met autisme anders dan het brein van iemand zonder autisme? Welke gevolgen heeft dat voor hun functioneren in het dagelijks leven? Het biedt mensen met autisme handvatten om het eigen perspectief te verduidelijken en hun omgeving krijgt inzicht in hun gedrag. Deze informatieavond is gericht op kinderen en (jong)volwassenen met autisme en hun omgeving (familieleden, leerkrachten en andere betrokkenen)  en geïnteresseerden.

Locatie: De Plank 101 te Veldhoven
Maximaal aantal personen: 40 

Flyer downloaden

U kunt hier de flyer met activiteiten downloaden en doorsturen naar vrienden, bekenden, collega's of andere geïnteresseerden.