Webinar 'Autisme & Verbinding'

Je hebt je opgegeven voor de online bijeenkomst 'Autisme & verbinding' die Apanta organiseerde in het kader van de Nationale Autismeweek. Op deze pagina kun je diverse naslagdocumenten en tips terugvinden. 

Wij maken je erop attent dat je de presentatie en de opname van het webinar alleen mag gebruiken voor persoonlijke doeleinden. Wil je een van de documenten of de opname professioneel inzetten of de expertise van Apanta of een van de andere zorgaanbieders inschakelen, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 


 

Presentaties

De presentatie die we hebben laten zien in het webinar, zijn te bekijken via onderstaande links:

Opname terugkijken webinar

Omdat niet iedereen het webinar heeft kunnen volgen en diverse mensen aangaven het nogmaals te willen bekijken, hebben we besloten om de opname van het webinar te delen.

Let op:

  • De link was beschikbaar tot en met 7 juni 2021. 
  • De opname duurt ongeveer 1,5 uur. 

     

Contact

Heb je vragen voor een specifieke zorgaanbieder, neem dan contact op via:

Tips:

  • Blogs over Autisme: Autisme Digitaal is een stichting voor en door mensen met Autisme. Ook Tatjana, de ervaringsdeskundige die ook sprak tijdens het webinar, blogt sinds kort voor dit platform. Zeker de moeite waard, dus kijk eens op www.autismedigitaal.nl/veelzijdig
  • Hulp bij het kiezen van de juiste zorgverlener: Het doel van het Samenwerkingsverband Autisme Zuidoost-Brabant (SVA) is om professionals, organisaties en mensen met autisme te verbinden. Zowel Apanta als Autismepunt zijn partners van het SVA. Via hun website kun je per thema zoeken bij welke organisatie je in de regio voor welke hulp terecht kunt. Je vindt meer informatie via autismezuidoostbrabant.nl
  • Hooggevoeligheid: In het webinar had een deelnemer een tip over het verschil tussen hooggevoeligheid (HSP) en Autisme. Dit artikel is hier te lezen.
  • Nieuwe Zelfhulpgroep Eindhoven: Een oud-cliënt van Apanta is via zelfhulpnetwerk Zuidoost-Brabant bezig om een zelfhulpgroep voor mensen met autisme of autistische klachten op te zetten. Ze hopen eind mei 2021 te kunnen starten in Eindhoven. Je kunt de informatie hier downloaden
  • Autisme bij kinderen: tijdens het webinar werden enkele vragen gesteld over Autisme bij kinderen. Op 29 maart 2021 hebben we een webinar gegeven over 'Autisme & het brein bij kinderen'. Heb je deze gemist? Alle informatie over dit webinar is hier terug te vinden. 
  • Docu Autisme bij vrouwen: we kregen van één van de deelnemers nog een mooie kijktip 'Mijn vriendin heeft Autisme'.  

 

Meer lezen over Apanta?

Apanta is een bijzondere ggz-instelling in Veldhoven en Eindhoven. In 1987 zijn wij begonnen vanuit de ambitie het ‘anders’ te willen doen. Anders betekent in dit geval: zorg die er werkelijk toe doet voor de cliënt. Dat doen we voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. 

Meer lezen over Apanta