Webinars Autismeweek 2022

Je hebt je opgegeven om deel te nemen aan één of meerdere webinars die Apanta in de Autismeweek heeft georganiseerd. We hopen natuurlijk dat je hebt kunnen deelnemen. Op deze pagina kun je diverse documenten en tips terugvinden. 

Uiteraard hopen we dat je er veel van hebt opgestoken. Aan de reacties te zien die we na afloop van de webinars hebben ontvangen, is dat bij veel deelnemers het geval. Heel fijn: daar doen we het tenslotte voor! 

Wij maken je erop attent dat je de presentatie alleen mag gebruiken voor persoonlijke doeleinden. Wil je een van de documenten professioneel inzetten of de expertise van Apanta of de andere presentatoren inschakelen, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 


 

Presentaties

De webinars zijn zoals aangekondigd niet opgenomen en kun je dus ook niet terugkijken. Zoals beloofd, delen we wel de behandelde informatie via de presentaties. Ook zijn er de afgelopen dagen wat interessante websites en initiatieven benoemd die we graag nogmaals met je delen.

De presentatie die we hebben laten zien in het webinar, zijn te bekijken via onderstaande links:


 

Contact

Fontys Eindhoven, StudentPlus
Mail: r.houtkamp@fontys.nl & b.dingens@verwijder-dit.fontys.nl 
Website:studentplusfontysict.nl/student 

Jados 
Mail: vragen@verwijder-dit.jados.nl 
Website: www.jados.nl

Eden van den Branden
Website: www.edenvandenbranden.nl

Apanta
Mail: ​​​​​​info@verwijder-dit.apanta-ggz.nl
Website: www.apanta-ggz.nl 


Tips

  • TOS belevening bij Kentalis. Marion Heesakkars noemde deze mogelijkheid in het webinar Autisme & Communicatie als je je echt verder wilt verdiepen in de taalontwikkeling: https://www.kentalis.nl/tos
  • Filmpje 'Prikkelverwerking tijdens informatieverwerking' door GGzE Centrum Autisme (werd genoemd in het webinar Autisme & Communicatie). Te bekijken via www.youtube.com/watch?v=CjVAP-JuqyU
    Hulp bij het kiezen van de juiste zorgverlener: Het doel van het Samenwerkingsverband Autisme Zuidoost-Brabant (SVA) is om professionals, organisaties en mensen met autisme te verbinden. Apanta is partner van het SVA. Via hun website kun je per thema zoeken bij welke organisatie je in de regio voor welke hulp terecht kunt. Je vindt meer informatie via autismezuidoostbrabant.nl
  • Blogs over Autisme: Autisme Digitaal is een stichting voor en door mensen met Autisme: www.autismedigitaal.nl/veelzijdig
  • Autisme bij kinderen: Op 29 maart 2021 gaven we een webinar over 'Autisme & het brein bij kinderen'. Je kunt het naslagwerk met de gedeelde informatie hier downloaden. 
  • Filmpjes kernbegrippen Autisme: 
  • Hooggevoeligheid: In een webinar had een deelnemer een tip over het verschil tussen hooggevoeligheid (HSP) en Autisme. Dit artikel is hier te lezen.
  • Docu Autisme bij vrouwen: we kregen van één van de deelnemers nog een mooie kijktip 'Mijn vriendin heeft Autisme'.  

Meer lezen over Apanta?

Apanta is een bijzondere ggz-instelling in Veldhoven en Eindhoven. In 1987 zijn wij begonnen vanuit de ambitie het ‘anders’ te willen doen. Anders betekent in dit geval: zorg die er werkelijk toe doet voor de cliënt. Dat doen we voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. 

Meer lezen over Apanta