Corona & Communicatie

Corona-updates

Hier vind je alle interne nieuwsbrieven

Deze updates worden ook gedeeld op Insite.
De volgende update verschijnt donderdag 2 april.  


Mis geen nieuws via de Afas pocket app 
De Afas pocket app is te downloaden via de Play Store / App Store: zoek op AFAS Pocket. Je hebt de volgende omgevingssleutel nodig: 93V4QB


Hoe worden cliënten geïnformeerd?

 • Alle cliënten met een afspraak tot 6 april worden persoonlijk gebeld om afspraken om te zetten naar een telefonische afspraak of een afspraak met videobellen.  
 • Op de website staat uitgelegd waarom en hoe alle afspraken momenteel omgezet worden. Er is een centrale pagina, waar op de homepage en alle contactpagina's naar verwezen wordt, zie hier.  
 • Op onze website staat een nieuwsbericht 'Hoe gaat Apanta om met de corona-crisis?'
 • Op onze social media plaatsen we berichten over hoe Apanta met het corona-virus omgaat
 • Cliënten met een afspraak tot 6 april hebben op 17 maart deze mail ontvangen met het vriendelijke en dringende verzoek flexibel te zijn en hun behandeling zo mogelijk niet te pauzeren. 

   

Telefonische hulplijnen

Met vragen of voor een luisterend oor zijn er verschillende telefonische hulplijnen

 • De Luisterlijn (0900 – 0767) is 24/7 bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor.
 • Ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken kunnen bellen met ANBO (0348 – 46 66 66), KBO-PCOB (030 – 3 400 600) of het Rode Kruis (070 – 4455 888).
 • Voor mantelzorgers is er de Mantelzorglijn (030 – 760 60 55).
 • www.eentegeneenzaamheid.nl/campagne/even-niet-op-bezoek-laat-toch-van-je-horen

Via www.nlvoorelkaar.nl/corona-informatie kun je allerlei hulp- en chatlijnen vinden. We vermelden deze ook op onze website voor clienten. 


 

"Het is echt geweldig om te horen hoeveel cliënten er positief reageren op ons telefoontje. ‘Wat fijn dat jullie de zorg door laten gaan op deze manier” wordt veel gehoord en ook wensen cliënten ons vaak succes toe met al het werk."

- Inge Hansen


 

Ken of ben je iemand die in de medische zorg heeft gewerkt?

Extra Handen voor de Zorg is een initiatief om extra mensen te vragen om tijdelijk in te springen in de zorg. Ken je iemand die hiervoor in aanmerking kan komen of heb je zelf interesse? Kijk dan op https://www.extrahandenvoordezorg.nl. Hier vind je ook een lijst van organisaties die extra handen nodig hebben. 


 

Autismeweek uitgesteld

Op de website staat een melding en alle sprekers zijn persoonlijk ingelicht. Alle mensen die zich hebben opgegeven hebben inmiddels ook een mail ontvangen. De Autismeweek wordt waarschijnlijk verplaatst naar de week van 8 juni.