Videobellen

Bij wie kun je waarvoor terecht?

Geupdate: 28 mei

Ik heb technische problemen met videobellen of een ICT-gerelateerde vraag
Meld problemen met Citrix, slechte beeld-geluid-kwaliteit of verbindingsproblemen in Outlook of Minddistrict bij Brigitte. Het vriendelijke verzoek is om niet zelf contact op te nemen met TWC. 

Voor vragen over functionaliteiten binnen de Minddistrict-omgeving, het koppelen van personen (cliënten of naasten), het klaarzetten van modules etc, kun je bij Brigtte terecht: b.leenen@verwijder-dit.apanta-ggz.nl / (040-249)2208

Voor technische ondersteuning voor cliënten met betrekking tot Minddistrict is Brigitte ook de contactpersoon. Zij neemt contact op met de cliënt en bekijkt samen met hem/haar of bijvoorbeeld de camera of de microfoon werkend te krijgen zijn en of de apparatuur geschikt is voor beeldbellen.

Je kunt bij Brigtte terecht: b.leenen@verwijder-dit.apanta-ggz.nl / (040-249)2208

Ik wil ondersteuning bij het geven van een groep en/of gebruik van Teams
Voor de groepencoordinatie kun je terecht bij Marianne Baselmans via groepen@verwijder-dit.apanta-ggz.nl. Handleidingen voor beeldbellen in groepen vind je ook op deze interne corona-website. 

Joyce neemt contact op met diegenen die een groep geven om hen uitgebreid door de werking van Teams te leiden. Wil je ondersteuning voor je groep in Teams, dan mag je Joyce benaderen. De handleiding voor het gebruik van Teams bij groepen vind je hier


 

Videobellen ook mogelijk via Ipad van Apanta

Geupdate: 23 april

Let op: Videobellen werkt momenteel helaas nog niet binnen de thin clients op de Apanta-locaties door een probleem met de snelheid van de thin clients. Je kunt videobellen via Minddistrict via je eigen laptop of een Ipad reserveren bij Apanta. 

Werk je op een van de Apanta-locaties en wil je videobellen?

 1. Neem je eigen laptop of tablet mee naar kantoor of reserveer een Ipad (zie instructies hiervoor in de handleiding Ipads).
 2. Log in op de gasten WIFI:
  Apanta Gast
  Wachtwoord: apanta-gast
 3. Log in via de website van Minddistrictapanta.e-behandeling.nl (niet de app en buiten Citrix om)
 4. Volg de instructies in de handleiding Videobellen (pdf) 

  Werk je thuis en wil je videobellen? 

  1. Log in op je laptop, telefoon of tablet op de website van Minddistrict: apanta.e-behandeling.nl (niet de app en buiten Citrix om).
  2. Indien je voor een paar dagen een Ipad mee naar huis wil nemen, dan neem je contact op met Noud via noud@verwijder-dit.apanta-ggz.nl zodat er kan worden vastgelegd waar de Ipads zijn en gemonitord dat er voldoende Ipads op de locaties achterblijven. Het reserveren van de Ipads staat beschreven handleiding Ipad
  3. Volg de instructies in de handleiding Videobellen (pdf) 

    Ga je voor het eerst videobellen? 

    • Dan is het raadzaam om je beeld en geluid te testen. Dat kan op deze website.
     Lees er meer over in het document Gedragsregels en testen beeld/geluid (pdf).
    • Check of je apparatuur geschikt is voor videobellen? Oude smart phones en tablets die niet zijn voorzien van de laatste updates werken mogelijk niet. Dus test even met een collega of het werkt. 
    • Weet je je wachtwoord voor Minddistrict niet (meer): vraag een nieuw wachtwoord aan.

      

    Wat te doen als je per ongeluk geen toestemming geeft voor camera of beeld?

    Wanneer je als behandelaars of als cliënt per ongeluk geen toestemming geeft voor gebruik van de camera en of het geluid in Minddistrict, kun je het volgende doen om het alsnog toe te staan: 

    • Chrome, Firefox, Edge: Klik op het slot-icoontje in de adresbalk. Er ontvouwt een menu waarin je de blokkade kunt opgeven of het gebruik van camera of microfoon weer kunt toestaan. 
    • Safari tablet of mobiel: Klik op het 'aA' icoontje in de adresbalk. Er ontvouwt zich een menu en klik vervolgens op 'website-instellingen'. Hier kun je het gebruik van camera en microfoon toestaan. 
    • Safari MAC OS: Klik linksboven op 'Safari' en vervolgens op 'website-instellingen'. Hier kun je het gebruik van camera en microfoon toestaan.

      

    Videobellen in groepen

    Belangrijk om te weten bij het videobellen met groepen:

    • Het dringende verzoek is om je groepsbijeenkomsten af te stemmen met Marianne via groepen@verwijder-dit.apanta-ggz.nl.

    • Wil je hulp bij het gebruik van Teams voor je groep of individuele afspraak, dan kun je Joyce benaderen: j.vanesch@verwijder-dit.apanta-ggz.nl. De instructies voor Teams bij groepen kun je hier vinden. 

    • Videobellen met groepen in Minddistrict kan ook nog steeds. Als behandelaar kun je hier instructies vinden voor videobellen met groepen in Minddistrict. Zorg dat alle cliënten vooraf aan jou als behandelaar gekoppeld zijn. Is dit niet het geval of heb je hierover vragen: je kunt bij Brigitte terecht: b.leenen@verwijder-dit.apanta-ggz.nl of 0402492208.


      

    Gedragsregels / tips beeldbellen

    • Je belt de cliënt: hij of zij hoeft alleen in te loggen en op te nemen zodra jij belt.
    • Wees op tijd, zorg dat de cliënt niet lang hoeft te wachten.
    • Zorg voor een rustige achtergrond, dat je niet gestoord wordt & vermijdt achtergrondgeluid.
    • Praat rustig.
    • Zorg voor goed internet. Werk je op een laptop? Sluit zo veel mogelijk programma’s voor een optimale verbinding. 
    • Typ niet te veel mee achter je scherm.
    • Laat de cliënt als eerste ophangen.