Videobellen

Bij wie kun je waarvoor terecht?

Technische problemen met videobellen of een ICT-gerelateerde vraag
Heb je problemen met Citrix, slechte beeld-geluid-kwaliteit of verbindingsproblemen in Outlook of Minddistrict? Meldt het bij Brigitte. Voor vragen over functionaliteiten binnen de Minddistrict-omgeving, het koppelen van personen (cliënten of naasten), het klaarzetten van modules etc.  

Voor technische ondersteuning voor cliënten met betrekking tot Minddistrict is Brigitte ook de contactpersoon. Zij neemt contact op met de cliënt en bekijkt samen met hem/haar of bijvoorbeeld de camera of de microfoon werkend te krijgen zijn en of de apparatuur geschikt is voor beeldbellen.

Het vriendelijke verzoek is om niet zelf contact op te nemen met TWC. Je kunt bij Brigtte terecht: b.leenen@verwijder-dit.apanta-ggz.nl / (040-249)2208

Ondersteuning bij het geven van een groep 
Voor de groepencoordinatie kun je terecht bij Marianne Baselmans via groepen@verwijder-dit.apanta-ggz.nl.
 


 

Videobellen - dit kan ook via een Ipad van Apanta

Let op: Videobellen werkt helaas alleen op de nieuwe thin clients die begin oktober op beide locaties zijn geplaatst. Dit heeft te maken met de snelheid van de 'oude' thin clients: die kunnen een verbinding in Minddistrict of Teams niet aan.

Heb je geen kamer met een nieuwe thin client? Je kunt videobellen via Minddistrict of Teams via je eigen apparaat of een Ipad reserveren bij Apanta. 

Werk je op een van de Apanta-locaties en wil je videobellen?

 1. Reserveer een Ipad (zie instructies hiervoor in de handleiding Ipads).
 2. Log in op de gasten WIFI:
  Apanta Gast
  Wachtwoord: apanta-gast
 3. Log in via de website van Minddistrictapanta.e-behandeling.nl (niet de app en buiten Citrix om) of log in bij Teams (niet eerst in Citrix inloggen)
 4. Volg de instructies in de handleiding Videobellen in Minddistrict (pdf) 

Werk je thuis en wil je videobellen? 

 1. Log in op je apparaat en ga naar de website van Minddistrict: apanta.e-behandeling.nl (niet de app en buiten Citrix om).
 2. Volg de instructies in de handleiding Videobellen (pdf) 

Vanuit huis gebruik je voor Microsoft Teams de volgende link: portal.office.com. Log in (en maak gebruik van de verificatie app op je mobiel) en druk op het Teams icoontje. 


Wat te doen als je per ongeluk geen toestemming geeft voor camera of beeld?

Wanneer je als behandelaars of als cliënt per ongeluk geen toestemming geeft voor gebruik van de camera en of het geluid in Minddistrict, kun je het volgende doen om het alsnog toe te staan: 

 • Chrome, Firefox, Edge: Klik op het slot-icoontje in de adresbalk. Er ontvouwt een menu waarin je de blokkade kunt opgeven of het gebruik van camera of microfoon weer kunt toestaan. 
 • Safari tablet of mobiel: Klik op het 'aA' icoontje in de adresbalk. Er ontvouwt zich een menu en klik vervolgens op 'website-instellingen'. Hier kun je het gebruik van camera en microfoon toestaan. 
 • Safari MAC OS: Klik linksboven op 'Safari' en vervolgens op 'website-instellingen'. Hier kun je het gebruik van camera en microfoon toestaan.

   

Gedragsregels / tips beeldbellen

 • Je belt de cliënt: hij of zij hoeft alleen in te loggen en op te nemen zodra jij belt.
 • Wees op tijd, zorg dat de cliënt niet lang hoeft te wachten.
 • Zorg voor een rustige achtergrond, dat je niet gestoord wordt & vermijdt achtergrondgeluid.
 • Praat rustig.
 • Zorg voor goed internet. Werk je op een laptop? Sluit zo veel mogelijk programma’s voor een optimale verbinding. 
 • Typ niet te veel mee achter je scherm.
 • Laat de cliënt als eerste ophangen.