HRM-gerelateerde vragen in het kader van Corona

Op vakantie in risicogebieden, dit zijn de richtlijnen

Geplaatst op 15 juni (deze informatie is via Insite gedeeld op 12 juni)

De grenzen naar Europese landen zijn weer open. We kunnen voorzichtig uitkijken naar een welverdiende vakantie! Ondanks dat we weer naar het buitenland op vakantie mogen, is de oproep van onze premier nog steeds dat op vakantie gaan in Nederland het veiligste is. Maar we begrijpen ook dat je misschien al een vakantie naar het buitenland hebt geboekt, of gewoon graag even weg uit Nederland wilt zijn voor het ultieme vakantiegevoel. Daarom willen wij jullie, wellicht ten overvloede, wijzen op een aantal risico’s en gevolgen bij het reizen naar het buitenland.

Ga je op vakantie naar een gebied met geel reisadvies?
Zorg dat je de regels kent welke gelden in het betreffende land en handhaaf deze. Zo blijven we allemaal gezond.

Ga niet op vakantie naar een gebied met oranje reisadvies!
Dit wordt streng afgeraden door zowel ons als werkgever als de overheid. De oproep is om hier alleen heen te gaan als het echt noodzakelijk is. Daarnaast moet je na een vakantie in een oranje gebied 2 weken thuis in quarantaine blijven. Hou er rekening mee dat je hier:

  • Of extra verlof voor opneemt
  • Of voorafgaand aan je vakantie zorgt dat je die 2 weken volledig thuis kan werken
  • Of wanneer beide niet mogelijk is er ook geen loondoorbetaling plaats zal vinden

Op vakantie naar een gebied met rood reisadvies is niet mogelijk, deze landen kom je niet in.

GGZ Nederland zal nog met richtlijnen komen welke wij volledig zullen volgen. Klik hier voor meer informatie van de rijksoverheid. Heb je vragen of opmerkingen? Bel, mail of loop binnen bij HRM. 


 

FAQ

Waar moet ik zijn voor ziekmeldingen? 
Dit kun je doen via de reguliere procedure: dus bellen (of voicemail inspreken) naar het secretariaat en de verzuimtelefoon. Hetzelfde geldt voor hersteld melden. Je leidinggevende neemt vervolgens contact met je op om je klachten te inventariseren en te kijken wat er nodig is in het overnemen van de caseload. Wanneer je onder team 24+ valt, dan neemt HRM contact met je op. 

Wil je je ziekmelden, dan bel je voor 8.00u naar: 

  • Secretariaat: 040-2545759
  • Verzuimtelefoon: 06-31385231

Mag ik met milde klachten of bij twijfel naar kantoor komen? 
Bij twijfel en milde klachten vragen wij je thuis te werken.

Hoe is de bezetting? Waar kan ik het 'Corona-rooster' vinden?
Angelique houdt een Corona-rooster bij op de N-schijf. Het is helaas niet mogelijk om dit excel-bestand toe te voegen op deze website, aangezien het bestand continu wordt bijgewerkt. Je kunt het vinden via N:\Apanta\Roosters
Door op het pijltje bovenaan een kolom te klikken, kun je in het excel-bestand informatie filteren. Bijvoorbeeld: als je klikt op het pijltje in kolom H en je kiest dan voor 'VHV', dan zie je wie er op die dag in Veldhoven werkt. Je kunt ook een dagdeel filteren om te zien wie er werkt: klik op het pijltje via 'dagdeel' en kies filteren op kleur. 
 

Thuiswerken

Ik wil thuiswerken/mijn rooster aanpassen/op zaterdag werken/minder uren werken? Mag dat? 
In principe staan we positief ten opzichte van thuiswerken. Onder voorwaarde dat je dit goed geregeld krijgt; dus met goed functionerende apparatuur en een degelijke, rustige werkplek. Hiermee verklein je voor jezelf en voor je collega’s risico’s maximaal. Mail een concreet voorstel naar Angelique. In eerste instantie mag je je voorstel direct gaan uitvoeren. Angelique verzamelt alle voorstellen en legt deze twee keer per week voor aan TC-ers en HRM. Zo beoordelen we of er bezettingsproblemen ontstaan of andere knelpunten in de continuïteit of kwaliteit van zorg. Mocht dat zo zijn, dan kan het zijn dat we terugkomen op jouw voorstel.

Hoe zit het met de kosten voor thuis bellen/thuis internetten/gebruik eigen apparatuur? 
We doen een beroep op je flexibiliteit. Er zijn geen mobiele abbonnementen meer (nog wel telefoons zonder sim). Gebruik zo veel mogelijk je Wifi; met collega’s kun je bellen via Whatsapp, ook groepsgesprekken. Voor het declareren van kosten: Zie de informatie over reiskosten verderop op deze pagina. 

Ik heb geen eigen laptop en wil thuiswerken. Ik heb thuis geen sterke WIFI-verbinding, etc. Kan Apanta iets betekenen?
We doen een beroep op je flexibiliteit. Hopelijk lukt het eigen apparatuur te regelen. Apanta heeft een beperkt aantal laptops ter beschikking en kan wellicht iets betekenen in je internetverbinding. Mail naar Joyce  met een concreet verzoek.