ADHD, wat betekent dat?

Ben je snel afgeleid door wat je ziet of hoort, of door je eigen gedachten? Ben je spontaan, rusteloos en beweeglijk? En vind je het moeilijk om te plannen? Veel mensen hebben dat wel een beetje. Maar als het bij jou heel sterk is, heb je misschien AD(H)D. 

Lees meer

“Nu mensen weten dat ik ADHD heb, begrijpen ze me beter. En ik mezelf ook”

Samen sta je sterker

Gerichte groepstherapie is een bijzondere manier om te leren omgaan met je klachten. Er zijn verschillende soorten groepen voor mensen met ADHD.

  • Oudergroep ADHD
  • Werken met leeftijdsgenoten

Lees hoe we bij Apanta ADHD behandelen

ADHD of ADD?

Wat is het verschil tussen ADHD en ADD?

Het verschil tussen deze twee is dat je met ADHD nogal druk bent en met ADD meer dromerig en stil. Met ADHD hol je van de ene plek naar de andere en met ADD zit je naar buiten te kijken en hoor je niet wat ze tegen je zeggen. Voor allebei geldt dat er veel gebeurt in je hoofd.

Eenvoudig aanmelden

Wil je jezelf aanmelden voor een behandeling bij Apanta? Omdat wij graag over enige informatie beschikken, voordat we samen aan de slag gaan, vragen we je ons aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier, bekijkt een van onze hoofdbehandelaren of je behandeling plaats kan vinden bij Apanta-direct (milde klachten, kortdurend) of bij Apanta-ggz (vaak complexer en langer durend).  Aanmelden is heel gemakkelijk. 

Naar het aanmeldformulier

Dingen regelen met ADHD

Hoe regel je dat?

Mensen met ADD of ADHD hebben vaak moeite om dingen te regelen. Taken voor school, maar ook de gewone dingen van het dagelijkse leven krijg je soms niet voor elkaar. Maar je kunt wel truukjes leren om toch te zorgen dat je de dingen gedaan krijgt, ook als er niet vanzelf een plan komt in je hoofd.

Wat kost een behandeling?

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Je behandeling bij Apanta wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Wel is je eigen risico van toepassing.

Een goede keuze

Waarom kiezen voor Apanta?

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder