Autisme, wat is dat precies?

Vind je het moeilijk om contact te maken, heb je moeite met het interpreteren van gezichtsuitdrukkingen, heb je veel structuur en regelmaat nodig? Dan is er mogelijk sprake van autisme. Wat betekent dat? En hoe kan Apanta daar dan bij helpen?

Lees meer over autisme

"Ik heb meer ruimte gekregen om te zijn zoals ik ben"

Wat kost een behandeling?

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Je behandeling bij Apanta wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Wel is je eigen risico van toepassing.

Waarom Apanta

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder

Eenvoudig aanmelden

Wil jezelf aanmelden voor een behandeling bij Apanta? Omdat wij graag over enige informatie beschikken, voordat we samen aan de slag gaan, vragen we je ons aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier, bekijkt een van onze hoofdbehandelaren of je behandeling plaats kan vinden bij Apanta-direct (milde klachten, kortdurend) of bij Apanta-ggz (vaak complexer en langer durend).  

Naar het aanmeldformulier

Hulp aan het hele gezin

Voor gezinsleden van iemand met autisme kan deze stoornis ingrijpend zijn. Begrip tonen is belangrijk, maar moeilijk. Apanta helpt met gezinstherapie. Lees meer over de behandelvormen bij Apanta.

Autisme in de regio

Autisme doen we samen!

In het project Autisme-samen heeft Apanta de krachten gebundeld met Jeugdpsychiatrie Herlaarhof  en het GGzE Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Met elkaar, maar zeker ook met de jongeren zelf proberen we opname van jongeren met een autismespectrumstoornis te voorkomen. Samen nemen we de verantwoordelijkheid voor jongeren die zich aanmelden. In overleg bekijken we welke instelling welk deel van de behandeling.