Een eetstoornis en dan?

Je bent de hele dag bezig met eten en met afvallen. Je gewicht speelt een grote rol in je leven. Heb je regelmatig oncontroleerbare eetbuien? Mogelijk heb je een eetstoornis. Apanta heeft een gespecialiseerde team voor eetstoornisproblematiek. Samen met jou geven wij je de controle over je leven terug. Wij werken zonder wachttijden!

Lees alles over eetstoornissen

 

“Ik was gewend om mijn emoties weg te eten"

Behandelmogelijkheden

Niet voor even

Voor ons is een behandeling pas geslaagd wanneer je in staat bent om je veranderde gedrag voor eten vol te houden. Ook als je niet meer deelneemt aan ons zorgprogramma. Hoe is ons behandelprogramma opgebouwd?

Lees meer over onze behandelmogelijkheden

Breek uit de negatieve spiraal

Hoe vaak heb je niet geprobeerd om ‘gewoon’ te stoppen met je ongezonde eetgedrag? En hoe vaak werd je boos of voelde je je ellendig wanneer het niet lukte? Zoek hulp. Erkennen dat je niet ‘gewoon’ kunt stoppen is de eerste stap naar verandering.

Hoe helpt Apanta?
  • Je kunt snel beginnen
  • Je zorgprogramma wordt persoonlijk samengesteld
  • We richten ons op jouw sterke kanten
  • Onze methoden zijn bewezen effectief
  • Je werkt aan duurzame verandering en betere kwaliteit van leven

Lees verder

Eenvoudig aanmelden

Wil jezelf aanmelden voor een behandeling bij Apanta? Omdat wij graag over enige informatie beschikken, voordat we samen aan de slag gaan, vragen we je ons aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier, bekijkt een van onze hoofdbehandelaren of je behandeling plaats kan vinden bij Apanta-direct (milde klachten, kortdurend) of bij Apanta-ggz (vaak complexer en langer durend).  Aanmelden is heel gemakkelijk.

Naar het aanmeldformulier

Korte wachttijden

Heb je een eetstoornis of vermoed je dat je er een hebt, dan wil je daarvoor snel in behandeling. We proberen de wachtlijsten voor eetstoornissen heel kort te houden, zodat je snel aan de slag kunt. 

Actuele wachttijden

Wat kost een behandeling?

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Je behandeling bij Apanta wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Wel is je eigen risico van toepassing.

Meer informatie over kosten en vergoedingen 

Annelies: “Ik at tegen de stress”

Ervaringsverhaal

“Spanning moet er ergens uit. Eten maakte me rustig. En toen ik dat eenmaal ontdekte, bleef ik daarop terugvallen. Ik kreeg eetbuien. Op zo’n moment zat ik echt in een roes. Mijn gedachten stonden stil, dat was heerlijk. Pas toen ik een maagband kreeg, ging ik naar de huisarts en kwam ik uiteindelijk bij Apanta terecht. Na anderhalf jaar kan ik zeggen: ik heb mijn leven weer terug.”

Lees meer

Apanta is lid van de NAE

Apanta-ggz is officieel instellingslid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen, ofwel NAE. De NAE is een vereniging voor professionals die werken met cliënten met eetstoornissen, voor de cliënten en hun naastbetrokkenen. De NAE heeft tot doel de structuur en kwaliteit van zorg voor patiënten met een eetstoornis te verbeteren en onderzoek en preventie te bevorderen. 

Naar de website van NAE