Wat is een trauma?

Heb je iets schokkends meegemaakt, of heb je te maken gehad met een vorm van geweld? Als de beelden hiervan steeds terugkomen en je lichaam niet meer kan ontspannen, heb je misschien een trauma. Laat Apanta je dan helpen om daar doorheen te breken.

Meer lezen over trauma's

“Steeds in dezelfde tijd van het jaar kwam het terug”

Behandelaanbod

Je brein resetten

Een succesvolle methode bij de behandeling van een trauma is EMDR. Het bewegen van de ogen activeert de hersenen en herprogrammeert de verbindingen. Door dit principe toe te passen in de behandeling, zijn we in staat om het brein helemaal opnieuw te 'resetten'. En dat is precies wat er nodig is bij het verwerken van trauma's.

Lees meer

Wat kost een behandeling?

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Je behandeling bij Apanta-jong wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Wel is je eigen risico van toepassing.

Lees meer

Eenvoudig aanmelden

Wil je jezelf aanmelden voor een behandeling bij Apanta? Omdat wij graag over enige informatie beschikken, voordat we samen aan de slag gaan, vragen we je ons aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier, bekijkt een van onze hoofdbehandelaren of je behandeling plaats kan vinden bij Apanta-direct (milde klachten, kortdurend) of bij Apanta-ggz (vaak complexer en langer durend).  

Naar het aanmeldformulier

Ervaringsverhaal

“Bij Apanta voel ik me serieus genomen”

Na een nare gebeurtenis in haar leven, kreeg Mieke last van post-traumatische stress.

Lees hoe Mieke haar PTSS overwon

Een goede keuze

Waarom kiezen voor Apanta?

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder

Highlight

Hechtingstrauma’s

Als je als kind slachtoffer of getuige was van huiselijk geweld, kreeg je tegenstrijdige boodschappen mee. Degene die voor veiligheid zorgde, zorgde immers ook voor gevaar. Hierdoor kun je veel last hebben van angsten in je lijf. Er is geen oplossing of afsluiting gekomen. Er was geen plaats waar je veilig was en kon ontspannen. Samen met Apanta kun je dit proces alsnog afronden. Bijvoorbeeld door middel van EFT.

Lees meer over de toepassing van EFT