“Na mijn laatste gesprek liep ik met een grote glimlach de deur uit. Ik wil weer leuke dingen doen en heb zin in het leven”

Lees hoe Diane met borderline omgaat

“Ik heb autisme. Daar had ik last van op school. Nu kan ik daarmee omgaan.”

Lees meer over omgaan met autisme

Apanta-jong: hulp voor jongvolwassenen

Team apanta-jong helpt jongvolwassenen die in de knoop zitten om er weer bovenop te komen. Kamp je zelf met psychische problemen? Loop je even of misschien al langdurig vast in het leven en zoek je hulp? Apanta-jong helpt bij allerlei psychische klachten. Onze behandelaar onderzoeken samen met jou wat er aan de hand is en jullie vormen gezamenlijk een plan voor behandeling. Ons accent ligt op groepsbehandeling, maar ook individueel zijn er tal van mogelijkheden. We betrekken graag belangrijke anderen in jouw omgeving, zodat je het niet allemaal alleen hoeft te doen.

Meer info

Laatste nieuws

Nieuwsoverzicht

De kracht van Apanta-jong

De voordelen van Apanta-jong

  • hulp voor jou en je omgeving
  • de juiste zorg op het juiste moment
  • oog voor jou als mens
  • we gaan uit van jouw kracht
  • specialistische hulp dicht in de buurt
  • werken met een team gespecialiseerd in jongvolwassenen

Wanneer kan Apanta (niet) helpen

We willen graag dat je terecht komt op een plek waar je écht goed geholpen wordt en dat er goed gekeken wordt naar jouw hulpvraag. Apanta heeft een aantal criteria opgesteld om te kaderen welke cliënten wij het beste kunnen helpen. Er zijn andere instellingen in de regio die hierin gespecialiseerd zijn. Wanneer je jezelf herkent in één van onze exclusie criteria, kun je overleggen met je huisarts. 

Meer over onze exclusie criteria >

Eenvoudig aanmelden bij Apanta-jong

Wil je graag in behandeling komen bij Apanta? Wij willen je graag leren kennen en vragen je daarom het aanmeldformulier in te vullen. Zo kunnen we inschatten hoe we jou de beste zorg kunnen bieden. 

Naar het aanmeldformulier

Ervaringsverhaal depressie

"Afgelopen herfst was het weer zo ver, het begon met kleine dingen zoals mezelf ongemakkelijk voelen en geen houding weten te geven in sociale situaties, deze vermeed ik het liefste, ik werd angstig, wat als het terug kwam?"

Lees hier het ervaringsverhaal van een cliënt bij Apanta-jong in behandeling is geweest voor depressie. 

E-health

Online werken aan je klachten

E-health kan een waardevolle aanvulling zijn op je persoonlijke gesprekken of groepsbijeenkomsten bij Apanta-jong. Je hoeft echter (nog) niet bij Apanta-jong in behandeling te zijn, om te kunnen starten met E-health. Je kunt vandaag nog starten met de gratis online zelfhulpmodules!

Lees meer over gratis Online Zelfhulp >

Wachttijden bij Apanta-jong

Hoe lang moet je wachten voor je terecht kunt?

Als je eenmaal de stap hebt gezet om hulp te zoeken, dan wil je die ook zo snel mogelijk krijgen. Helaas ontkomen we er niet altijd aan om te werken met wachttijden. Dit heeft onder andere te maken met de zorgbudgetten die Apanta ontvangt vanuit de zorgverzekeraars en de gemeentes. Uiteraard doen we er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. 

Lees meer over de wachttijden > 

Apanta-jong: onze werkwijze

Ons team heeft de missie om jongvolwassenen in onze regio zo goed mogelijk te helpen met de juiste zorg, zodat zij zo snel mogelijk weer de draad van het leven kunnen oppakken en verder kunnen ontwikkelen naar volwassenheid. 

Zorg op maat en met aandacht, groepsbehandeling en het betrekken van belangrijke anderen in jouw omgeving zijn voor ons essentiële elementen. Ook behandeling op afstand is mogelijk, door middel van E-health. 

Wat mag je van ons verwachten? >