Module Emotieregulatie

Veertig procent van de mensen die te zwaar zijn, heeft last van emotioneel eetgedrag. Dat wil zeggen dat ze te veel en ongezond eten als troost. Als je een emotionele eter bent, gaat je eten als je gespannen, verdrietig of boos bent. Of als je moe bent, of eenzaam of verveeld. Door het over-eten komt je aan. Diëten waarmee je in korte tijd afvalt, zijn echter niet de oplossing voor emotionele eters. Emoties horen immers bij het leven en zullen blijven komen.

Doelen

In deze module leer je om op een gezonde manier met je emoties om te gaan zodat je uit de cirkel kunt breken van lijnen of overeten. Je leert om aandacht te hebben voor je emoties, om deze te herkennen en te uiten. Ook leer je te leven in het hier en nu, je emoties te ervaren zonder je erdoor te laten meeslepen en de realiteit te accepteren. Stoppen met emotie-eten zal op termijn leiden tot een gezonde regulatie van je gewicht en tot een betere kwaliteit van leven.

    Werkwijze

    In elke sessie krijgt je nieuwe vaardigheden aangereikt waarmee je in je eigen omgeving gaat oefenen. Je vertelt tijdens de sessie hoe dat gaat. Dit huiswerk wordt besproken in de groep en therapeuten geven er schriftelijk feedback op. We verwachten van je dus een actieve houding en dat je veel werk zelf doet.

    Duur

    16 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Groepsgrootte: maximaal 12  personen