Jong & ADHD

Psycho-educatiecursus voor jongeren die meer willen weten over hun ADHD 

Je hebt onlangs de diagnose ADHD, met of zonder hyperactiviteit, gekregen. ADHD is een aandachtstekortstoornis die gevolgen kan hebben op verschillende levensgebieden zoals school, werk en relaties. Door deze groepscursus leer je meer over wat ADHD is, wat het voor jou betekent en wat voor behandelmogelijkheden er zijn.

 

Hoe werkt het?

In deze cursus leer je wat er vanuit de wetenschap bekend is over aandachtstekortstoornissen. Je leert over de kenmerken van ADHD en hoe je hersenen functioneren, eventueel met medicatie. Je onderzoekt hoe ADHD er bij jezelf en anderen uitziet en wat voor effect het heeft op je dagelijks leven.

Wat is het effect?

Door het uitwisselen van ervaringen met leeftijdsgenoten en doordat je meer leert over hoe ADHD bij jezelf tot uiting komt, ontwikkel je een goed zelfbeeld. Je leert de diagnose beter te accepteren en een positieve draai te geven aan de ADHD in je dagelijks leven. Ook onderzoek je of verdere behandeling gewenst is.

Iets voor jou?

Ben jij tussen de 16 en 24 jaar en heb je een diagnose ADHD gekregen, met of zonder hyperactiviteit? Ben je gemotiveerd om samen met anderen meer over ADHD en jezelf te leren? Dan lijkt deze groep iets voor jou. 

Praktisch

  • 3 bijeenkomsten van 1,5 uur
  • 1 bijeenkomst voor betrokkenen
  • Gemiddeld 10 deelnemers
  • Begeleid door professionals van Apanta-jong
  • Apanta locatie, Eindhoven

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze of een andere groepstraining, kun je dit bespreken met je behandelaar. Samen kun je onderzoeken of deze training bij jou en je wensen voor behandeling past. Je krijgt vervolgens een intakegesprek waarin je samen met een behandelaar de doelen bepaalt waaraan je in de groep wilt werken.