Jong & beter

Groepspsychotherapie voor jongeren die grip willen krijgen op hun somberheid

Als je merkt dat je steeds meer moeite krijgt om met anderen om te gaan en je voedings- en slaappatroon verstoord is, heb je misschien een depressie. Een depressie is een stemmingsstoornis en wordt gekenmerkt door een neerslachtige stemming en het verlies aan interesse in dagelijkse activiteiten. Een depressie kan je niet zomaar even verhelpen. Deze groepstherapie kan onderdeel vormen van je behandeltraject.

Hoe werkt het?

In de groepstherapie ‘Jong & depressie’ leer je wat een depressie is en oefen je hoe je hiermee om kunt gaan. Je krijgt weer grip op je klachten en handvatten om ermee om te gaan. In de bijeenkomsten staan ‘delen’ en ‘herkenning’ centraal, van waaruit diverse oefeningen worden gedaan. Er is veel ruimte voor thema’s zoals oorzaak van je klachten, gedachten en gevoelens over de somberheid, vriendschappen, relaties en verbinding.

Wat is het effect?

In de training ontdek je waardoor je de depressie hebt ontwikkeld, maar bovenal kijken we samen met jou hoe je je weer beter kunt gaan voelen. Je leert realistisch naar jezelf en anderen te kijken en krijgt weer zin in de toekomst. 

Iets voor jou?

Ben jij tussen de 16 en 24 jaar heb je de diagnose depressie of dysthymie gekregen? Als je gemotiveerd bent om hier samen met anderen aan te werken, is deze groep wat voor jou.

Praktisch

  • Groepstherapie: 1 tot 3 clusters van 5 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur.
  • Maximaal 4 bijeenkomsten voor betrokkenen
  • 1 terugkombijeenkomst
  • 8 tot 12 deelnemers
  • Begeleid door professionals van Apanta-jong
  • Apanta locatie, Eindhoven

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze of een andere groepstraining, kun je dit bespreken met je behandelaar. Samen kun je onderzoeken of deze training bij jou en je wensen voor behandeling past. Je krijgt vervolgens een intakegesprek waarin je samen met een behandelaar de doelen bepaalt waaraan je in de groep wilt werken.