Jong & leven in het nu (ACT)

Groepsbehandeling voor jongeren die anders met hun problemen om willen gaan  

Merk je dat je veel piekert, angstig of gestrest bent en niet goed weet hoe je daarmee om gaat? Vind je het lastig om gedachten los te laten of heb je last van depressieve stemmingen, slaapproblemen of lichamelijke klachten? Aandachtsgerichte Cognitieve Therapie (ACT) is onder andere gebaseerd op Mindfulness en leert je anders om te gaan met gevoelens, gedachten en ervaringen. 

Hoe werkt het?

In deze training richt je je op het ontwikkelen van een accepterende houding ten aanzien van je problemen. Daarnaast leer je je aandacht richten op het hier en nu. Je oefent met het geven van bewuste aandacht aan alles wat er op dit moment is, zowel de fijne als de vervelende dingen. In de groep oefenen we samen waarna je handvaten mee krijgt om er ook thuis mee aan de slag te gaan. 

Wat is het effect?

Je leert meer in contact te komen met jezelf. Door meer aandacht aan jezelf te geven, leer je in het nu te leven, grenzen aan te geven en zaken los te laten waar je (deels) geen invloed op hebt.

Iets voor jou?

Deze groep is wat voor jou als je tussen de 16 en 24 jaar bent en dagelijks wilt oefenen om anders met je problemen om te gaan. Voor deelname is het belangrijk dat je stabiel bent, omdat het intensief is en je veel met jezelf aan de slag gaat.

Praktisch

  • 8 bijeenkomsten van 2 uur
  • Dagelijkse oefeningen
  • Gemiddeld 10 deelnemers
  • Begeleid door professionals van Apanta-jong
  • Apanta locatie, Eindhoven

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze of een andere groepstraining, kun je dit bespreken met je behandelaar. Samen kun je onderzoeken of deze training bij jou en je wensen voor behandeling past. Je krijgt vervolgens een intakegesprek waarin je samen met een behandelaar de doelen bepaalt waaraan je in de groep wilt werken.