Jong & hardlopend in therapie

Groepstherapie voor jongeren die somber zijn & moeilijk in beweging komen

Bij deze behandeling ga je begeleid hardlopen in de mooie bossen van Wintelre, waarbij iedere deelnemer zijn eigen tempo aanhoudt. We zoeken, afhankelijk van jouw wensen, een balans tussen uitdaging en wat jij kunt. Daarbij is de leidraad dat jij je fijn gaat voelen bij het bewegen en plezier hebt in het lopen. Prestatie is onbelangrijk.   

Hoe werkt het?

Apanta biedt runningtherapie in samenwerking met Loop & Leef. In de runningtherapie kun je de patronen die horen bij jouw klachten met beweging doorbreken. Struikelblokken uit je dagelijks leven kun je overwinnen in de groep. Door grenzen te voelen en te ontdekken hoe jij zowel plezier als voldoening uit sport kunt halen, leer je op een andere manier met jezelf om te gaan.

Wat is het effect?

In de runningtherapie kun je werken aan depressie, stressgevoeligheid, angsten, wilskracht, zelfvertrouwen, conditie, hoge eisen en het aanvoelen en aangeven van grenzen. Door te blijven hardlopen kun je een terugval voorkomen na de behandeling.

Iets voor jou?

Runningtherapie is geschikt voor jongeren met diverse klachten. Het helpt bij psychische problemen zoals stemmings- en angstklachten en wanneer activiteit en beweging een probleem is.

Praktisch

  • wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur
  • meestal naast de individuele behandeling
  • 8 - 10 deelnemers
  • Begeleid door een psycholoog van Apanta en een runningtherapeut van Loop & Leef

Meer informatie en aanmelden

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze of een andere groepstraining, kun je dit bespreken met je behandelcoördinator. Samen kun je onderzoeken of deze training bij jou en je wensen voor behandeling past. Als je deel gaat nemen heb je altijd een korte kennismaking met één van de groepstrainers. Zij kunnen je vragen beantwoorden en informatie geven over een eventuele wachttijd.