De intake: de eerste stap gezet

Voordat de behandeling start, krijgt uw kind een intake. We onderzoeken dan wat er precies aan de hand is en wat de doelen voor de behandeling zijn. Zo kunnen we samen bepalen welke hulp het beste past.

We kijken daarbij ook naar de relatie tussen de klachten en de persoonlijke omstandigheden. Soms is aanvullend onderzoek nodig om een diagnose rond te krijgen waardoor uw kind de juiste hulp kan ontvangen.

Van intake naar behandelplan

Als het beeld compleet is, bespreken we samen hoe de hulp er precies uit gaat zien. Maar ook hoe lang we denken dat de behandeling gaat duren en waar we aan gaan werken. Dit leggen we vast in een behandelplan. Degene die jouw kind behandelt, stelt dit plan samen met hem/haar en eventueel jou/jullie als ouder(s) op. We vinden het immers heel belangrijk dat je zoon of dochter en jij/jullie als ouder(s) helemaal achter de behandeling staan. 

Start van de behandeling

Wanneer je het eens bent met het behandelplan, start de behandeling. Die behandeling kan individueel zijn, in een groep of met (een deel van) het gezin. Hier lees je meer of de vormen van behandeling die Apanta biedt. 

Alternatieven

Soms blijkt uit het onderzoek dat je kind voor hulp beter ergens anders terecht kan. Daar zijn we dan eerlijk over: we bespreken dan samen waarom een behandeling bij ons niet goed past en waar je wel met je vragen terecht kunt. We helpen je graag en zorgen voor een zorgvuldige overdracht en begeleiding totdat je kind op een nieuwe plek is waar het de hulp kan krijgen dat het verdient. 

Hoe lang moet je wachten?

Natuurlijk wil je dat je kind zo snel mogelijk met de behandeling kan starten. Helaas ontkomen we niet altijd aan een wachttijd. Deze proberen we zo kort mogelijk te houden. Kijk hier voor onze actuele wachttijden.