ADHD, wat betekent dat?

Is je kind snel afgeleid door wat hij of zij ziet of hoort, of door eigen gedachten? Is je kind spontaan, druk en beweeglijk? En vindt hij of zij het moeilijk om te plannen? Veel mensen hebben dat wel, maar als het bij jouw kind heel sterk is of je er zelf last van hebt, heeft je kind misschien AD(H)D.

Lees meer

“Nu mensen weten dat ik ADHD heb, begrijpen ze me beter. En ik mezelf ook”

Samen sta je sterker

Apanta heeft speciale groepsbehandelingen voor kinderen met ADHD en hun ouders. Ook voor broers of zusjes zijn er groepen. Want ADHD, daar moet je mee om leren gaan.

Lees hoe we bij Apanta ADHD behandelen

Eenvoudig aanmelden

Wil je je kind aanmelden voor een behandeling bij Apanta? We vinden het belangrijk dat we de situatie en het kind leren kennen voordat we samen aan de slag gaan. Daarom vragen we het aanmeldformulier in te vullen, zodat we kunnen beoordelen waar je kind het beste geholpen kan worden. Met milde klachten kan hij of zij terecht bij Apanta-direct. Is de situatie complex of de klachten zwaar, dan helpen we je kind graag bij Apanta-ggz. Aanmelden is heel gemakkelijk. 

Naar het aanmeldformulier

Waarom Apanta

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder

ADHD of ADD?

Wat is het verschil tussen ADHD en ADD?

Bij beide diagnoses geldt dat er veel gebeurt in het kinderhoofd. Het verschil is dat iemand met ADHD regelmatig erg druk is, terwijl iemand met ADD vaak dromerig en stil is. Het verschil is bijvoorbeeld te zien in dat een kind met ADHD van de ene plek naar de andere holt. Een kind met ADD zit vaak naar buiten te kijken en hoort niet wat er tegen hem of haar wordt gezegd. 

Dingen regelen met ADHD

Mensen met ADD of ADHD hebben vaak moeite om dingen te regelen. Taken voor school, maar ook de gewone dingen van het dagelijkse leven krijgen ze soms niet voor elkaar. Maar er zijn wel trucjes te leren om toch te zorgen dat ze de dingen gedaan krijgen, ook als er niet vanzelf een plan komt in het hoofd van het kind.