Een angststoornis, wat is dat?

Iedereen voelt zich wel eens bang of angstig. Dat is maar goed ook, want zo waarschuwt het lichaam voor gevaar. Het wordt anders als iemand bang is voor dingen die eigenlijk niet gevaarlijk zijn. Dit kan heel hinderlijk zijn in het dagelijks leven van het kind, maar ook binnen het gezin. Gelukkig is het goed te behandelen.

Lees meer

"Die vervelende gedachten ben ik nu kwijt"

Heeft je kind een angststoornis?

Heeft je kind vaak last van angst- of paniekaanvallen, maar weet je niet zeker of er een angststoornis speelt? Dan kunnen de huisarts en Apanta mogelijk helpen. We helpen je kind samen om met zijn angsten om te gaan. Let op: alleen een psycholoog kan de echte diagnose stellen!

Eenvoudig aanmelden

Wil je je kind aanmelden voor een behandeling bij Apanta? We vinden het belangrijk dat we de situatie en het kind leren kennen voordat we samen aan de slag gaan. Daarom vragen we het aanmeldformulier in te vullen, zodat we kunnen beoordelen waar je kind het beste geholpen kan worden. Met milde klachten kan hij of zij terecht bij Apanta-direct. Is de situatie complex of de klachten zwaar, dan helpen we je kind graag bij Apanta-ggz. Aanmelden is heel gemakkelijk. 

Naar het aanmeldformulier

Waarom Apanta?

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder

Angst: specialisatie van Apanta

Bij Apanta kunnen we angst- en paniekstoornissen heel goed behandelen. We doen dat op verschillende manieren.