Autisme, wat is dat precies?

Raakt uw kind snel in de war van verandering? Moet alles voor uw kind heel duidelijk zijn? Vindt hij of zij het moeilijk om met mensen om te gaan? Misschien is er sprake van autisme.

Hoe komt het?

Met autisme word je geboren en het is niet te genezen. Het is bijna altijd erfelijk. Niet altijd is meteen duidelijk dat iemand autisme heeft. Soms komen ze er pas na jaren achter.

Hoe kan Apanta u en uw kind helpen?

Autisme gaat nooit over, maar iemand kan er goed mee leren leven. Apanta kan uw kind daarbij helpen. Ze leren het kind manieren om dingen te doen die voor anderen vaak heel gewoon zijn, maar voor hem of haar heel moeilijk zijn. Bij Apanta gaan we samen met uw kind uitzoeken hoe hij of zij weer vrij kunnen denken zonder dat het autisme te veel grip krijgt op zijn of haar leven.

Daarnaast helpen we ook uw en andere familieleden beter om te gaan met het autisme van uw kind. Ouders krijgen uitleg, oefeningen en thuisopdrachten, want het is belangrijk dat zij weten hoe autisme werkt en hoe u uw kind zo goed mogelijk kunt ondersteunen. Voor broers en zussen zijn er speciale groepen waarin zij leren om met hun broer of zus met autisme om te gaan. 

Lees meer over de behandeling van autisme bij Apanta.

Informatie NVvP

Op www.nvvp.net vindt u algemene informatie over autisme van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.