Brussengroep ASS

Als je een broer of zus hebt met een  Autisme Spectrum Stoornis (ASS),  kun je het daar wel eens moeilijk mee hebben. Misschien voel je je achtergesteld  omdat het lijkt of alle aandacht naar die ander gaat. Of je vindt het moeilijk om met je broer of zus om te gaan omdat hij of zij zo anders reageert dan anderen. Broers of zussen (´brussen´ ) van een kind met ASS kunnen terecht in de Brussengroep.

Voor wie?

De Brussengroep is geschikt voor broers en zussen van kinderen met de diagnose ASS. Het gaat vooral om kinderen die het moeilijk vinden om met hun broer of zus met ASS om te gaan. De training is niet geschikt voor kinderen met een IQ lager dan 80. Ook voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis is de Brussengroep niet geschikt.

Wat ga je doen?

In de training praat je met elkaar over je ervaringen. Je leert wat ASS is en wat dat betekent in het dagelijks leven. Je krijgt  meer begrip voor je broer of zus en je leert hoe je beter met hem of haar kunt omgaan. Je weet na deze training  beter hoe je ook zelf voldoende aandacht krijgt  en hoe je ruimte kunt maken voor leuke dingen. Na afloop van de training krijg je een individueel evaluatiegesprek.

Praktisch

  • 5 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur
  • kleine groepen
  • bijeenkomsten na schooltijd
  • de groep wordt geleid door een groepstherapeut

Meer informatie en aanmelden

Ouders kunnen hun kind aanmelden voor de groep door contact op te nemen met het secretariaat van Apanta-direct. Als je aangemeld bent, kom je eerst op een wachtlijst. Daarna nodigen we je samen met je ouders uit voor een intakegesprek om te beoordelen of de Brussengroep iets voor jou is. Voor aanvang van de training krijg je een kennismakingsgesprek met de groepstherapeut.