Een gedragsstoornis, wat is dat eigenlijk?

Mensen zijn er in allerlei soorten. Stil of lawaaiig. Volgzaam of opstandig. Iedereen mag zichzelf zijn maar als je kind steeds weer problemen krijgt met anderen, is er misschien sprake van een gedragsstoornis. Apanta kan het kind helpen. We zorgen er dan samen voor dat het gedrag je kind niet meer in de problemen brengt op school, thuis of met vrienden.

Lees meer

"Ik kan nu vrienden worden en mijn vrienden ook houden"

Behandelaanbod

Ons specialisme

Veel klachten die betrekking hebben op je gedrag, zijn goed te behandelen of minimaal milder te maken. Dat kan bij Apanta, want wij zijn daar echt in gespecialiseerd. De behandeling gaat altijd op een van de volgende manieren:

  • In een groep
  • Individueel
  • Samen met je ouders of gezin

Bekijk het behandelaanbod

Waarom Apanta?

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder

Eenvoudig aanmelden

Wil je je kind aanmelden voor een behandeling bij Apanta? We vinden het belangrijk dat we de situatie en het kind leren kennen voordat we samen aan de slag gaan. Daarom vragen we het aanmeldformulier in te vullen, zodat we kunnen beoordelen waar je kind het beste geholpen kan worden. Met milde klachten kan hij of zij terecht bij Apanta-direct. Is de situatie complex of de klachten zwaar, dan helpen we het kind graag bij Apanta-ggz. Aanmelden is heel gemakkelijk. 

Naar het aanmeldformulier

Tip

Wees er vroeg bij

Het is goed mogelijk dat gedragsproblemen toenemen als er niets aan gedaan wordt. Ze worden erger of zijn dan moeilijker te bedwingen. Het is goed om hulp te zoeken als de problemen nog maar pas beginnen, wacht dus niet totdat het erger wordt. 

Speciaal onderwijs niet altijd nodig

Kinderen met gedragsproblemen krijgen vaak het advies naar het speciale onderwijs te gaan. Volgens Universiteit Leiden is dit misschien wel helemaal niet nodig. Een onderzoekster volgde kinderen met ADHD, autisme en andere leer- en gedragsproblemen op speciale scholen en reguliere scholen. Daaruit bleek dat kinderen op een normale school, soms met extra begeleiding, evenveel vooruitgaan als op speciale scholen. Veel belangrijker zijn de situatie thuis en de relatie tussen ouders en het kind.

Lees meer over dit onderzoek