Behandeling van depressie bij Apanta

Heeft je kind last van een somber of verdrietig gevoel en wil je en/of hij of zij zelf daar graag verandering in brengen? Apanta biedt daarvoor de juiste plek. We kijken niet alleen naar de problemen, maar ook naar de mogelijkheden van het kind.

Zorg met aandacht

Apanta staat voor zorg met aandacht. Dat betekent dat jij en je kind bij ons in vertrouwde handen zijn. We bieden persoonlijke zorg op maat, in een veilige omgeving. Zorg die bij de persoonlijke situatie van jou en je kind past.

Persoonsgericht: het gaat om uw kind, niet alleen om de klacht

Niet iedereen ervaart dezelfde klachten of heeft evenveel last van de klachten in het dagelijks leven. Bij Apanta kijken we naar de persoon en de specifieke situatie. Open, zonder te veroordelen. We brengen in kaart hoe je kind hier gekomen is en vooral ook, hoe hij of zij hier weer uit kan komen. Wat kan je kind zelf? En hoe kan het kind gesteund worden door zijn of haar omgeving? Door begeleiding te bieden op maat, leren we je kind beter met de klachten om te gaan en, uiteindelijk, de levenskracht weer terug te vinden.

Persoonlijke ontmoeting

De therapie die je kind krijgt, zien wij als een persoonlijke ontmoeting: in een veilige omgeving krijgt hij of zij inzicht in waarom en hoe de klachten (zijn) ontstaan. Samen met de behandelaar kan het kind dan gaan werken aan structurele verandering. Zo worden klachten minder en kan het kind weer vrijer in het leven staan. De ervaring wijst uit dat veel van onze cliënten zich na hun behandeling beter voelen en op veel gebieden beter functioneren dan daarvoor.

Verschillende soorten behandelingen

Samen met het kind zelf onderzoeken we wat er aan de hand is, hoe we hem of haar het beste kunnen helpen en welke vorm van hulp het best past: een individuele behandeling, groepsbehandeling of juist een combinatie met bijvoorbeeld e-health? Zo kunnen wij zo gericht mogelijk helpen. Voor lichte tot milde klachten kan het kind meteen terecht bij Apanta-direct. Bij ernstige klachten biedt Apanta-ggz gespecialiseerde hulp. 

Bekijk verder ons overzicht van behandelvormen en verschillende therapieën die je bij Apanta krijgt.