Een onbegrepen klacht. Wat betekent dat?

Als je kind lichamelijke klachten heeft, maar er wordt geen oorzaak gevonden, kunnen artsen vaak niets meer doen. Maar daarmee zijn de problemen nog niet voorbij. Apanta helpt je kind beter om te gaan met de klachten.

Lees meer

"Samen hebben we bedacht hoe ik verder kan"

Slaapstoornissen

Kan je kind de slaap niet vatten? Of slaapt hij of zij juist te veel?

Slaap is belangrijk. Iedereen heeft het nodig om helder te kunnen denken. Als een kind een tijdje wat minder goed slaapt, is er niet veel aan de hand. Maar als deze klachten maandenlang aanhouden, spreken we van een slaapstoornis. Moeite met inslapen, lang wakker blijven, te vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen zijn daar symptomen van. Apanta kan hierbij helpen met cognitieve gedragstherapie en ontspanningsoefeningen.

Snel aanmelden

Wil je je kind aanmelden voor een behandeling bij Apanta? We vinden het belangrijk dat we de situatie en het kind leren kennen voordat we samen aan de slag gaan. Daarom vragen we het aanmeldformulier in te vullen, zodat we kunnen beoordelen waar je kind het beste geholpen kan worden. Met milde klachten kan hij of zij terecht bij Apanta-direct. Is de situatie complex of de klachten zwaar, dan helpen we het kind graag bij Apanta-ggz. Aanmelden is heel gemakkelijk. 

Naar het aanmeldformulier

Waarom Apanta?

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder

Nieuws

Grip op onbegrepen klachten?

Het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Radboud Universiteit Nijmegen gaan vijf jaar samenwerken in het project  ‘Grip op onbegrepen klachten’. Hierbij worden persoonlijke klachtenprofielen opgesteld via een online vragenlijst. Het systeem verzamelt en vergelijkt eerder gegeven adviezen en ervaringen van alle patiënten. Analyse van deze gegevens leidt tot een model dat precies beschrijft welke individuele factoren de klachten bij iemand veroorzaken of in stand houden. Dit helpt de arts bij de behandeling. Bij gebleken succes wordt deze aanpak landelijk ingevoerd.