Wat is een trauma?

Heeft je kind iets schokkends meegemaakt, of te maken gehad met een vorm van geweld? Als de beelden hiervan steeds terugkomen bij je kind en het lichaam niet meer kan ontspannen, heeft hij of zij misschien een trauma. Apanta kan helpen om het trauma te verwerken zodat je kind weer verder kan met zijn of haar leven.

Meer lezen over trauma's

“Steeds in dezelfde tijd van het jaar kwam het terug”

Waarom Apanta?

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder

Wat kost een behandeling?

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Je behandeling bij Apanta wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Wel is je eigen risico van toepassing.

Eenvoudig aanmelden

Wil je je kind aanmelden voor een behandeling bij Apanta? We vinden het belangrijk dat we de situatie en het kind leren kennen voordat we samen aan de slag gaan. Daarom vragen we het aanmeldformulier in te vullen, zodat we kunnen beoordelen waar je kind het beste geholpen kan worden. Met milde klachten kan hij of zij terecht bij Apanta-direct. Is de situatie complex of de klachten zwaar, dan helpen we het kind graag bij Apanta-ggz. Aanmelden is heel gemakkelijk. 

Naar het aanmeldformulier

EFT

Tegenstrijdige boodschappen

Wanneer een kind slachtoffer of getuige was van huiselijk geweld, heeft het tegenstrijdige boodschappen meegekregen. Degene die voor veiligheid moest zorgen, zorgde immers ook voor gevaar. Mogelijk heeft je kind daardoor nog steeds angst in zijn of haar lijf. Er is geen oplossing of afsluiting gekomen. Je kind voelde zich mogelijk op geen enkele plaats veilig genoeg om te ontspannen. Apanta kan dit proces alsnog samen met je kind voltooien. Bijvoorbeeld door middel van EFT.

Lees meer over de toepassing van EFT

Behandelaanbod

Het brein resetten met je ogen

Een succesvolle methode bij de behandeling van een trauma is EMDR. Het bewegen van de ogen activeert de hersenen en herprogrammeert de verbindingen. Door dit principe toe te passen in de behandeling, zijn we in staat om het brein helemaal opnieuw te 'resetten'. En dat is precies wat er nodig is bij het verwerken van trauma's.

Lees meer