Verdriet en eenzaamheid

Heb je iemand verloren die belangrijk voor je was? Ben je eenzaam? Ben je je vertrouwde plek kwijtgeraakt, of ben je bang voor de toekomst? Bij het leven hoort verandering en verlies. Hoop, verwachting en teleurstelling horen er ook bij. Meestal kun je hier wel mee omgaan, maar soms loop je  er in vast.

Je leven op zijn kop

Door verhuizing of een scheiding kan je leven heel erg veranderd zijn. Maar ook naar een andere school gaan, kan je leven op zijn kop zetten. Je vertrouwde contacten ben je kwijt en het lukt je niet om in de nieuwe situatie een plek te vinden. Als je er uit ligt op school lijkt het bijna onmogelijk om goede contacten op te bouwen.

Iemand verliezen

Verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Je voelt verdriet, verbijstering, ongeloof of woede en soms ook schuld. Je bent heel onrustig of hebt juist het gevoel dat je langzaam denkt. Je mist degene die dood is, droomt over hem of haar of denkt diegene te zien of horen. Als deze gevoelens na een aantal maanden niet langzaam minder worden, is het verstandig hulp te zoeken.

Lees meer over de behandeling van verdriet en eenzaamheid bij Apanta.