“De dokter zei dat ik ADHD heb. Daardoor ben ik soms druk. Maar ik weet nu wat ik kan doen”

Lees meer over ADHD

“Die vervelende gedachten ben ik nu kwijt”

Lees meer over een angststoornis

Kijken naar het kind

Dagelijks helpt Apanta kinderen die in de knoop zitten om er weer zo snel mogelijk bovenop te komen. We helpen kinderen met ernstige problemen thuis of op school. Daarbij kijken we niet alleen naar de klacht op zichzelf, maar ook naar de manier waarop je kind leeft en hoe hij of zij is opgegroeid. We maken een behandelplan dat past bij jouw kind.

Lees meer > 

Wanneer kan Apanta (niet) helpen?

We willen graag dat iedereen terecht komt op een plek waar diegene écht goed geholpen wordt en dat er goed gekeken wordt naar de unieke hulpvraag. Apanta heeft een aantal criteria opgesteld om te kaderen welke cliënten wij het beste kunnen helpen. Dat geeft jou ook inzicht in waar je het beste terecht kunt. 

Meer over onze exclusie criteria >

Eenvoudig aanmelden bij Apanta

Wil je jouw kind aanmelden voor een behandeling bij Apanta? Wij willen hem of haar leren kennen en vragen je daarom het aanmeldformulier in te vullen zodat we zo goed mogelijk kunnen inschatten hoe we de beste zorg kunnen bieden. 

Naar het aanmeldformulier

Systeemtherapie: samen met het gezin

Apanta betrekt ouder(s)/verzorger(s) zoveel mogelijk bij de behandeling. Bij het eerste gesprek zijn ouder(s)/verzorger(s) vrijwel altijd aanwezig. Tussentijds krijg je informatie over het verloop van de behandeling en waar mogelijk advies over hoe je het beste ‘mee kunt werken' om het effect van de behandeling zo groot mogelijk te maken. 

Wachttijden

We doen er alles aan om de wachttijden zo beperkt mogelijk te houden. We leggen je graag uit waarom we in veel gevallen wel met wachtlijsten moeten werken en geven je inzicht over de actuele wachttijden waar je na aanmelding rekening mee moet houden. 

Alles over onze wachttijden >

Onze visie

Apanta gelooft in het zelfherstellend vermogen van de mens en is een authentieke en gelijkwaardige partner in het proces naar herstel.

Over onze visie en organisatie >