“De dokter zei dat ik ADHD heb. Daardoor ben ik soms druk. Maar ik weet nu wat ik kan doen”

Lees meer over ADHD

“Die vervelende gedachten ben ik nu kwijt”

Lees meer over een angststoornis

Kijken naar het kind

Dagelijks helpt Apanta kinderen die in de knoop zitten om er weer zo snel mogelijk bovenop te komen. We helpen kinderen met ernstige problemen thuis of op school. Daarbij kijken we niet alleen naar de klacht op zichzelf, maar ook naar de manier waarop je kind leeft en hoe hij of zij is opgegroeid. We maken een behandelplan dat past bij jouw kind.

Lees meer > 

Laatste nieuws

Nieuwsoverzicht

Specialisaties

Waar Apanta goed in is

Apanta is bij kinderen en jeugd gespecialiseerd in de behandeling van:

Verwijzing of beschikking is nodig

De huisarts of kinderarts van het kind kan verwijzen naar Apanta. Op basis van deze verwijsbrief - die nodig is voor het aanmelden bij Apanta - wordt er bij de gemeente een beschikking opgevraagd. Hierbij zijn we helaas afhankelijk van de snelheid waarmee jouw gemeente de beschikking afgeeft. In sommige gemeentes gaat dat gelukkig snel, bij andere gemeentes kan dat 2 maanden duren. Apanta heeft helaas geen invloed op dit proces. 

De generalist binnen de gemeente waar het kind woonzaam is, kan een beschikking afgeven zonder de verwijzing van de huis- of kinderarts. Hiervoor kun je contact opnemen met de generalist van de gemeente: hij of zij kan in overleg met jou en het kind kijken welke zorg het meest passend is. 

Snel aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden voor een behandeling bij Apanta? Wij willen hem of haar  leren kennen en vragen je daarom het aanmeldformulier in te vullen zodat we zo goed mogelijk kunnen inschatten hoe we de beste zorg kunnen bieden. Aanmelden is eenvoudig.

Naar het aanmeldformulier

Systeemtherapie

Samen met ouder(s) of verzorger(s)

Apanta betrekt ouder(s)/verzorger(s) zoveel mogelijk bij de behandeling. Bij het eerste gesprek zijn ouder(s)/verzorger(s) vrijwel altijd aanwezig. Tussentijds krijg je informatie over het verloop van de behandeling en waar mogelijk advies over hoe je het beste ‘mee kunt werken' om het effect van de behandeling zo groot mogelijk te maken. 

Wanneer kan Apanta (niet) helpen?

We willen graag dat iedereen terecht komt op een plek waar diegene écht goed geholpen wordt en dat er goed gekeken wordt naar de unieke hulpvraag. Apanta heeft een aantal criteria opgesteld om te kaderen welke cliënten wij het beste kunnen helpen. Er zijn andere instellingen in de regio die hierin gespecialiseerd zijn. Wanneer je je kind herkent in één van onze exclusie criteria, kun je overleggen met je huisarts. 

Meer over onze exclusie criteria >

Wachttijden

We doen er alles aan om de wachttijden zo beperkt mogelijk te houden. Helaas ontkomen we er niet altijd aan om met wachtlijsten te werken. We leggen je graag uit hoe dat komt en geven je inzicht over de wachttijd waar je na aanmelding rekening mee moet houden. 

Alles over onze wachttijden >

Kwaliteit staat voorop

Wij bieden goede en deskundige zorg

We gaan zo zorgvuldig om met onze cliënten, hun naasten en onze medewerkers: we beschermen hen én hun gegevens zo goed mogelijk. We zijn aangesloten bij diverse instanties die de kwaliteit van onze zorg waarborgen en werken continue aan verbetering. 

Alles over kwaliteit & privacy >