Maatregelen in verband met het corona-virus

Vanaf medio maart worden behandelafspraken zo veel mogelijk omgezet naar beeldbelafspraken.

Alle cliënten die de afgelopen periode afspraken bij ons hebben of hadden, zijn persoonlijk geïnformeerd over de mogelijkheden. Sinds 16 maart vragen we cliënten om zo veel mogelijk met hun behandelaar te beeldbellen. Wanneer er een verzoek vanuit de cliënt of vanuit de behandelaar is om elkaar face-to-face te zien, is dit inmiddels in veel gevallen weer mogelijk. We kunnen dit echter niet voor alle cliënten tegelijk aanbieden en proberen de bezoeken aan onze locaties zo veel mogelijk te verspreiden om drukte te voorkomen. Uiteraard zijn onze locaties - de behandelkamers, wachtruimtes en groepsruimtes - ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Voor de groepen (tot 10 personen) geldt dat deze vanaf 11 mei deels weer face-to-face doorgaan. Per groepsbijeenkomst wordt een afweging gemaakt door de behandelaren die de groep begeleiden of de groep online wordt voortgezet of toch weer face-to-face. Indien u deelneemt aan een of meerdere groepen, wordt u zo snel mogelijk ingelicht door uw behandelaar wanneer er iets voor u verandert. 

Testdiagnostiek vindt vanaf 7 april voor de afdeling K&J gedeeltelijk doorgang. Hiervoor zijn uiteraard extra voorzorgsmaatregelen genomen en de richtlijnen van het RIVM worden nauw gevolgd. Cliënten die hiervoor in aanmerking komen, worden gebeld.

U kunt hier het gehele nieuwsbericht over Corona lezen


 

Staat u op de wachtlijst voor zorg bij ons?

De Corona crisis heeft ertoe geleid dat wij de komende periode zo veel mogelijk gebruik maken van digitale ondersteuning, zoals beeldbellen, voor onze zorgverlening. Door de Corona crisis verlopen veel processen ook bij Apanta anders dan anders. Dit maakt de voorspelbaarheid van instroom, doorstroom en uitstroom van cliënten heel lastig. We doen ons uiterste best om u niet langer te laten wachten dan de gebruikelijke wachttijden. U ontvangt uiteraard bericht zodra u kunt starten en krijgt dan indien de corona crisis nog actueel is, ook toelichting op het beeldbellen.  

Alvast aan de slag met E-health
Mocht u tijdens de wachttijd willen starten met zelfhulp (E-health) dan kan dat gratis en direct via onze website. U leest er hier meer over. Online zelfhulp is niet geschikt voor kinderen, wel voor jongeren vanaf 16 jaar.

Er zijn ook mogelijkheden voor online ondersteuning via Ehealth waarbij u (of uw kind) begeleid wordt door één van onze psychologen. Als u geïnteresseerd bent in begeleid Ehealth tijdens de wachttijd voor uzelf of uw kind, dan kunt u een mail sturen naar info@verwijder-dit.apanta-ggz.nl met als onderwerp 'interesse begeleid E-health'. 
 

Instructies Videobellen

Wanneer u gaat beeldbellen met uw behandelaar, ontvangt u uiteraard ook instructies zodat u op een eenvoudige manier contact kunt maken via het veilige platform van Minddistrict. 

Let op: Het is belangrijk dat u geen nieuw account aanmaakt in Minddsitrict: u bent dan niet gekoppeld aan uw behandelaar. U heeft al een Minddistrict-account dat u kunt gebruiken. Wanneer u de gegevens hier niet meer van kunt vinden, kunt u ons mailen via info@verwijder-dit.apanta-ggz.nl. Wanneer u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u hier eenvoudig en snel een nieuw wachtwoord instellen. 

Handleiding Videobellen

 


 

Hulplijnen en chatdiensten

Met vragen of voor een luisterend oor zijn er diverse landelijke telefonische hulp- en chatlijnen waar u terecht kunt. Wanneer u of iemand er behoefte aan heeft, kunt u via de website www.nlvoorelkaar.nl alle contactinformatie vinden van bijvoorbeeld:

  • het RIVM: Voor al uw vragen omtrent het coronavirus
  • Mind-korrelatie: Hulplijn bij psychische problemen + 'digitale huiskamer' om anderen te ontmoeten
  • Rode Kruis: Hulplijn voor een luisterend oor, advies of extra hulp in quarantaine 
  • De luisterlijn: Hulplijn voor een luisterend oor of een goed gesprek, inclusief chat
  • Mantelzorglijn: Hulplijn voor mantelzorgers

Denkt u of iemand in uw omgeving aan zelfdoding, belt u dan 0900-0113 of chat met een hulpverlener via www.113.nl