Tijdens je wachttijd

Je bent ingeschreven bij Apanta en staat op de wachtlijst. We vinden het vervelend dat je moet wachten op een behandeling. Voordat je behandeling start bieden we je al diverse activiteiten aan. Zo maak je alvast kennis met Apanta. Tijdens het wachten op -de start van- je behandeling, kun je al starten met je herstel. Doe je mee? De activiteiten zijn:

Themabijeenkomsten
Inloopmomenten
Wandelen, yoga, zingen
E-health
 

Wat houdt een themabijeenkomst in?
Iedere maand wordt een specifiek thema rondom het herstelproces uitgelicht. Ieder thema kan een steuntje in de rug bieden om te ontdekken wat helpend is in jouw herstelproces. De bijeenkomst wordt begeleid door twee ervaringswerkers.  Zij weten hoe het is om grip op je leven te verliezen, te herstellen en te ervaren hoe je daarin eigen regie kunt nemen.

Wat houdt een inloopmoment in?
Tijdens een inloopmoment kun je komen en gaan wanneer je wilt. Mogelijk heb je een vraag omtrent je herstel, wil je graag eens kennismaken met Apanta, kennismaken met de ervaringswerkers of heb je behoefte aan het maken van een praatje. Je mag ook iemand meenemen.

Waar kan wandelen bij helpen?
Regelmatig wandelen of sporten vermindert het risico op depressie. Een wandeling heeft vaak een positief effect op je humeur. 

Waar kan zingen bij helpen?
Het verminderen van lichamelijke spanningsklachten, zoals een verhoogde ademhaling, bloeddruk, hartslag, chronische hyperventilatie, ontregelde ademhaling ontstaan na long-covid, piekeren.

Worden deze actviteiten van Apanta vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Het aanbod van yoga, wandelen en zingen is geen onderdeel van een GGZ-behandeling. Dat wil niet zeggen dat de activiteiten niet bijdragen aan je herstel. Omdat ze niet uitgevoerd (hoeven) te worden door een GGZ-professional, vallen ze formeel niet onder de zorgverzekeringswet en worden ook niet daar gedeclareerd. Apanta bekostigt deze activiteiten. Omdat we geloven in deze aanpak en omdat we alles willen doen, binnen onze macht, om bij te dragen aan jouw herstel en het verminderen van wachtlijsten in onze regio.

E-health | Online aan je herstel werken