Zelfzorgfase

Je bent ingeschreven bij Apanta en staat op de wachtlijst. We vinden het vervelend dat je moet wachten op een behandeling. Tijdens het wachten op -de start van- je behandeling, kun je al starten met je herstel.  We noemen dit de zelfzorgfase en hierin bieden we diverse activiteiten en E-health aan. Zo maak je ook alvast kennis met Apanta. Ben je 18 jaar of ouder en wil je meedoen? Lees meer:

Themabijeenkomsten
Wandelen en zingen
E-health

Ben je al in behandeling bij Apanta? Ook dan kun je aan deze activiteiten deelnemen. Bespreek je interesse of vragen eventueel met je behandelaar.­


 

Wat houdt een themabijeenkomst in?
Iedere maand wordt een specifiek thema rondom het herstelproces uitgelicht. Ieder thema kan een steuntje in de rug bieden om te ontdekken wat helpend is in jouw herstelproces. De bijeenkomst wordt begeleid door twee ervaringswerkers.  Zij weten hoe het is om grip op je leven te verliezen, te herstellen en te ervaren hoe je daarin eigen regie kunt nemen.

Waar kan wandelen bij helpen?
Regelmatig wandelen of sporten vermindert het risico op depressie. Een wandeling heeft vaak een positief effect op je humeur. 

Waar kan zingen bij helpen?
Het verminderen van lichamelijke spanningsklachten, zoals een verhoogde ademhaling, bloeddruk, hartslag, chronische hyperventilatie, ontregelde ademhaling ontstaan na long-covid, piekeren.

Worden deze actviteiten van Apanta vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Het aanbod van wandelen en zingen is geen onderdeel van een GGZ-behandeling. Dat wil niet zeggen dat de activiteiten niet bijdragen aan je herstel. Omdat ze niet uitgevoerd (hoeven) te worden door een GGZ-professional, vallen ze formeel niet onder de zorgverzekeringswet en worden ook niet daar gedeclareerd. Apanta bekostigt deze activiteiten. Omdat we geloven in deze aanpak en omdat we alles willen doen, binnen onze macht, om bij te dragen aan jouw herstel en het verminderen van wachtlijsten in onze regio.

E-health | Online aan je herstel werken