Cursus 'Herstellen Doe Je Zelf'

Wil je naast de individuele gesprekken met een behandelaar of de groepstherapie die je volgt bij Apanta-GGZ ook actief aan de slag in je eigen herstelproces, schrijf je dan nu in voor de cursus ‘Herstellen Doe Je Zelf”

Deze cursus wordt gegeven door twee ervaringsdeskundigen die werkzaam zijn bij Apanta-GGZ. Zij zijn ervaringsdeskundig, omdat zij zelf te maken hebben gehad met psychische problemen, maar ook persoonlijk hebben ervaren dat herstel wel degelijk mogelijk is.

Herstel is een voor iedereen uniek proces en de weg naar herstel verloopt voor iedereen anders. Goede hulpverlening is daarbij vaak onontbeerlijk, maar uiteindelijk zul je toch zelf je eigen weg naar jouw herstel moeten gaan vinden en bewandelen.

Eerst misschien nog aarzelend en onzeker, maar na elke nieuwe stap zul je merken dat je zelfvertrouwen weer groeit en je gevoel van eigenwaarde toeneemt.

Tijdens de cursus kijken we naar het verleden, het heden, maar vooral naar de toekomst.

We kijken naar de rollen die we hadden, die we nu hebben en die we graag zouden willen krijgen. We gaan het hebben over het maken van keuzes en het stellen van doelen. We kijken naar de buitenwereld en naar welke mogelijkheden daar ook voor ons liggen, ook al leek dat misschien lange tijd niet zo. Wat voor steun hebben we daarbij nodig en waar vinden we die? Hoe kunnen we elkaar steunen?

Herstellen doe je zelf, ja, maar je hoeft het niet alleen te doen! Want ook al is elk herstelproces uniek, je zult merken dat er ook vaak overeenkomsten zijn en momenten van herkenning. Coaches en cursisten delen hun ervaringen en steunen en inspireren elkaar op die wonderlijke weg naar herstel, groei en nieuwe zin in het leven.

Interesse?

  • Kosten: €40 voor de cursusmap.
  • Bij voldoende deelnemers zal de cursus starten, met maximaal 10 deelnemers.
  • Locatie: Professor Dr. Dorgelolaan 40, Eindhoven.

Bij interesse in deelname of wanneer je vragen hebt over wanneer de cursus weer gaat starten, kun je vrijblijvend mailen naar ervaringswerkers@verwijder-dit.apanta-ggz.nl. Vermeld in de mail je naam en geboortedatum.