Cursus ‘Schrijf je eigen herstelverhaal’

Iedereen brengt een eigen verhaal met zich mee. In je leven zijn er bepaalde ontwikkelingen of gebeurtenissen geweest die ervoor hebben gezorgd dat je de regie over je eigen leven (deels) verloor. Het schrijven van je herstelverhaal kan helpen om terug te kijken naar deze ontwrichtende gebeurtenissen, de impact die het heeft gehad, maar ook hoe je daarvan herstelt. Het helpt om zicht te krijgen op je krachten en kwaliteiten die jouw herstelproces vormgeven.

Het maakt niet uit in welke fase van herstel je zit om je herstelverhaal te kunnen schrijven. Misschien worstel je nog met acceptatie van de gebeurtenissen en helpt het schrijven je om er zicht op te krijgen of misschien heb je al een lange weg bewandeld in je herstel en helpt het schrijven je om hierop terug te blikken en te zien wat je aan kracht bezit.

In samenwerking met Markieza biedt Apanta de digitale cursus ‘Schrijf je eigen herstelverhaal’ aan. Het schrijven van je herstelverhaal gaat aan de hand van 7 bouwstenen, elk met een eigen thema. Een ervaringsdeskundige coach ondersteunt je in je schrijfproces. Dit gaat via e-mailcontact. 

Praktisch

  • Je dient te beschikken over een computer en e-mailadres.
  • Het is een cursus en geen (vervanging van) therapie.
  • Jij bepaalt het tempo in je uitwerking van de bouwstenen.
  • Belangrijk! Om je inloggegevens aan te kunnen vragen, sturen we je naam en e-mailadres door naar Markieza. Zij maken dan een account beschikbaar. 
  • Deelname is gratis
  • Aanmelden kan door te mailen naar ervaringswerkers@verwijder-dit.apanta-ggz.nl of via je behandelaar. Geef hierbij je naam en e-mailadres door voor het aanmaken van je account door Markieza.
  • In een eerste contact (via mail of face-to-face) bespreek je met je coach de verwachtingen en maak je afspraken over de uitvoer.

Meer informatie

Je kunt het filmpje bekijken op de website www.herstelverhaal.nl
Meer informatie over Markieza vind je via www.markieza.org

Heb je vragen, dan kun je vrijblijvend mailen naar ervaringswerkers@verwijder-dit.apanta-ggz.nl