Online zelfhulp

Wanneer je psychische klachten hebt waarmee je aan de slag wilt, hoef je niet altijd direct bij een zorginstelling in behandeling. Er zijn ook andere manieren om je klachten te verminderen, waarvan E-health, oftewel online (zelf)hulp er een van is. Diverse onderzoeken wijzen uit dat E-health in veel gevallen goed werkt en veel kan bieden.

Je kunt gratis starten met zelfhulpmodules

Apanta vindt het belangrijk om hoogwaardige zorg te bieden aan mensen die hulp zoeken bij psychische problemen. We nodigen je uit om te starten met online zelfhulp. Via de trainingen, die je gratis kunt volgen, kun je zelf online aan de slag om je klachten te verminderen. De trainingen die je volgt, werken preventief en werken erg goed als je klachten niet té ernstig zijn.

Let op: Er wordt geen begeleiding gegeven bij het volgen van deze trainingen. Verminderen je klachten niet of niet voldoende, dan kun je je alsnog aanmelden bij een erkend zorgverlener zoals Apanta-ggz. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt de trainingen tevens gebruiken ter overbrugging van de wachttijd totdat je in zorg komt bij Apanta.

Voordelen van de zelfhulpmodules

  • Je kunt zelf online aan de slag op momenten die je wilt
  • Je krijgt laagdrempelige hulp waarmee je zelf kunt werken aan vermindering van je klachten
  • Je hoeft niet in behandeling te zijn bij Apanta
  • Apanta biedt je de online zelfhulp gratis aan

Ehealth via Minddistrict

Apanta werkt voor Ehealth samen met Minddistrict. Het gebruiksgemak van dit online platform is hoog en de trainingen zijn kwalitatief goed. We hechten veel waarde aan privacy: dit platform voldoet aan de strenge Nederlandse regelgeving voor privacy in de gezondheidszorg.

Het is mogelijk om in Minddistrict een anoniem account aan te maken. Er is echter altijd een emailadres nodig aangezien de communicatie online en per mail verloopt. Wanneer je je later alsnog aanmeldt voor hulp bij Apanta, kan je account omgezet worden zodat je toegang hebt tot de welkomstmodule van Apanta en begeleid Ehealth-trainingen kunt volgen. Je behandelaar kan dan zien wat je al aan zelfhulp hebt gedaan. Wanneer je dit niet wenst, kun je voor aanmelden voor zelfhulp een ander emailadres gebruiken.

Tip: download de Minddistrict app
Steeds meer trainingen zijn te volgen in de speciale app van Minddistrict. De Minddistrict app is gratis te downloaden op uw telefoon of tablet via Google Play of de App Store

Begeleid E-health

Ben je cliënt bij Apanta, dan zijn er naast de zelfhulpmodules mogelijkheden voor begeleid E-health. We noemen dit 'blended care': een persoonlijke behandeling wordt aangevuld met E-health modules. Heb je hierin interesse, geef dit dan aan bij je behandelaar.