Online zelfhulp

Wanneer u psychische klachten hebt waarmee u aan de slag wilt, hoeft u niet altijd direct bij een zorginstelling in behandeling. Er zijn ook andere manieren om uw klachten te verminderen, waarvan E-health, oftewel online (zelf)hulp er een van is. Diverse onderzoeken wijzen uit dat E-health in veel gevallen goed werkt en veel kan bieden.

U kunt gratis starten met zelfhulpmodules

Apanta vindt het belangrijk om hoogwaardige zorg te bieden aan mensen die hulp zoeken bij psychische problemen. We nodigen u uit om te starten met online zelfhulp. Via de trainingen, die u gratis kunt volgen, kunt u zelf online aan de slag om uw klachten te verminderen. De trainingen die u volgt, werken preventief en werken erg goed als uw klachten niet té ernstig zijn.

Let op: Er wordt geen begeleiding gegeven bij het volgen van deze trainingen. Verminderen uw klachten niet of niet voldoende, dan kunt u zich alsnog aanmelden bij een erkend zorgverlener zoals Apanta-ggz. Hiervoor heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt de trainingen tevens gebruiken ter overbrugging van de wachttijd totdat u in zorg komt bij Apanta.

Voordelen van de zelfhulpmodules

  • U kunt zelf online aan de slag op momenten die u wilt
  • U krijgt laagdrempelige hulp waarmee u zelf kunt werken aan vermindering van uw klachten
  • U hoeft niet in behandeling te zijn bij Apanta
  • Apanta biedt u de online zelfhulp gratis aan

Ehealth via Minddistrict

Apanta werkt voor Ehealth samen met Minddistrict. Het gebruiksgemak van dit online platform is hoog en de trainingen zijn kwalitatief goed. We hechten veel waarde aan uw privacy: dit platform voldoet aan de strenge Nederlandse regelgeving voor privacy in de gezondheidszorg.

Het is mogelijk om in Minddistrict een anoniem account aan te maken. Er is echter altijd een emailadres nodig aangezien de communicatie online en per mail verloopt. Wanneer u zich later alsnog aanmeldt voor hulp bij Apanta, kan uw account omgezet worden zodat u toegang heeft tot de welkomstmodule van Apanta en begeleid Ehealth-trainingen kunt volgen. U behandelaar kan dan zien wat u al aan zelfhulp heeft gedaan. Wanneer u dit niet wenst, kunt u voor aanmelden voor zelfhulp een ander emailadres gebruiken.

Tip: download de Minddistrict app
Steeds meer trainingen zijn te volgen in de speciale app van Minddistrict. De Minddistrict app is gratis te downloaden op uw telefoon of tablet via Google Play of de App Store

Begeleid E-health

Ben je cliënt bij Apanta, dan zijn er naast de zelfhulpmodules mogelijkheden voor begeleid E-health. We noemen dit 'blended care': een persoonlijke behandeling wordt aangevuld met E-health modules. Heb je hierin interesse, geef dit dan aan bij je behandelaar.