Vermoeide Heldengroep

"Wanneer u zich realiseert dat u niet meer kunt presteren zoals toen u jong was" 

U heeft altijd hard gewerkt en er alles voor opzij gezet. U heeft zich veel ontzegd om dit vol te kunnen houden en uzelf en uw omgeving niet gespaard. Nu u de 45 jaar gepasseerd bent, bent u vastgelopen. Relaties, werk, lichamelijke of psychische klachten: u kunt niet meer zo presteren als wanneer u 20 was... In de Vermoeide Heldengroep kunt u met lotgenoten toegroeien naar een andere invulling van uw leven. 

Hoe werkt het?

De Vermoeide Heldengroep is een groepspsychotherapie waarin de deelnemers wekelijks bij elkaar komen. In de groep worden veel ervaringen uitgewisseld. Soms is het nodig naar het verleden te kijken en te rouwen over dingen die u in uw leven gemist heeft. Ervaringen en emoties worden met elkaar gedeeld waardoor u beter met emoties van uzelf en anderen om leert gaan.

Wat is het effect?

U krijgt een hernieuwd en positiever perspectief op uw toekomst en de plek van anderen daarin. U leert minder streng, maar toch tevreden over uzelf en anderen te zijn. U leeft er meer naar om gewaardeerd te worden voor de persoon die u bent, dan voor de prestaties die u levert. 

Iets voor u?

De Vermoeide Helden groepsbehandeling is geschikt voor mannen tussen de 45 en 65 jaar die op een of meerdere gebieden in hun leven vast zijn gelopen. 

Praktisch:

  • Wekelijkse bijeenkomsten van 90 minuten, aanwezigheid verplicht
  • vrijdagmiddag 15.00 - 16.30u
  • 8 tot 10 deelnemers
  • Begeleiding door een Psychotherapeut en een GZ-psycholoog
  • Gesprekstherapie met ervaringsgerichte oefeningen
  • De behandelduur is 1 tot 1,5 jaar 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Apanta-ggz via www.apanta-ggz.nl. Voor de aanmelding hebt u een verwijzing van de huisarts nodig.  Voordat de groep begint, hebt u een intakegesprek met uw individuele behandelaar om te onderzoeken of dit een passend behandelaanbod is. Vervolgens hebt u een intakegesprek met een groepsbehandelaar. Als u deel kunt nemen, kunt u instromen op het moment dat er ruimte is binnen de groep.