Psycho-educatiegroep ADHD voor volwassenen

Als u net de diagnose ADHD hebt gekregen, zit u misschien met veel vragen. Over wat ADHD precies is en wat de effecten zijn op uw dagelijks leven. Maar ook over de behandelingen die er zijn en hoe u met ADHD om kunt gaan. Voor het antwoord op zulke vragen, kunt u terecht bij deze groep.

Voor wie?

De psycho-educatiegroep ADHD is geschikt voor volwassenen met een aandachtstekortstoornis, met of zonder hyperactiviteit.

Wat gaat u doen?

Een belangrijk deel van de cursus bestaat uit het uitwisselen van ervaringen en het onderzoeken van wat de diagnose ADHD voor u betekent.  U leert  hoe de hersenen van mensen met ADHD functioneren en welke effecten ADHD heeft op zaken als relaties, zelfbeeld en communicatie. We bespreken hoe medicatie werkt voor de kernsymptomen van ADHD en of u verdere behandeling nodig hebt. Bovenal leert u uw stoornis te accepteren en er op de juiste manier mee om te gaan in uw dagelijkse leven.

Praktisch

  • 4 bijeenkomsten van 2 uur
  • groepen van 10-12 personen
  • begeleiding door 2 psychologen
  • een psychiater is aanwezig bij 1 bijeenkomst

Aanmelden

U kunt zich contact opnemen met het secretariaat van Apanta. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw deelname, hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts en een kopie van het onderzoek naar ADHD. Na aanmelding nodigen we u uit voor een algemeen kennismakingsgesprek met één van de psychologen. In dat gesprek beoordelen we of deze cursus u kan helpen.