Psycho-educatiegroep ADHD voor volwassenen

Als je net de diagnose ADHD hebt gekregen, zit je misschien met veel vragen. Over wat ADHD precies is en wat de effecten zijn op je dagelijks leven. Maar ook over de behandelingen die er zijn en hoe je met ADHD om kunt gaan. Voor het antwoord op zulke vragen, kunt je terecht bij deze groep.

Voor wie?

De psycho-educatiegroep ADHD is geschikt voor volwassenen met een aandachtstekortstoornis, met of zonder hyperactiviteit.

Wat ga je doen?

Een belangrijk deel van de cursus bestaat uit het uitwisselen van ervaringen en het onderzoeken van wat de diagnose ADHD voor je betekent.  Je leert hoe de hersenen van mensen met ADHD functioneren en welke effecten ADHD heeft op zaken als relaties, zelfbeeld en communicatie. We bespreken hoe medicatie werkt voor de kernsymptomen van ADHD en of je verdere behandeling nodig hebt. Bovenal leer je jouw ADHD accepteren en er op de juiste manier mee om te gaan in je dagelijkse leven.

Praktisch

  • 4 bijeenkomsten van 2 uur
  • groepen van 10-12 personen
  • begeleiding door 2 psychologen
  • een psychiater is aanwezig bij 1 bijeenkomst

Aanmelden

Je kunt contact opnemen met het secretariaat van Apanta. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van je deelname, heb je een verwijzing nodig van je huisarts en een kopie van het onderzoek naar ADHD.

Na aanmelding krijgt je eerst een algemeen kennismakingsgesprek bij één van onze psychologen en daarna een intake met één van de twee psychologen die de training geeft. Er wordt bekeken of deelname aan de groep voor jou de beste vorm van hulp is.