Autisme, wat is dat precies?

Autisme is een ontwikkelingsstoornis en kent verschillende vormen. Vindt u het moeilijk om contact te maken, hebt u moeite met het interpreteren van gezichtsuitdrukkingen? Hebt u veel structuur en regelmaat nodig? Dan is er mogelijk sprake van autisme. Apanta kan u helpen hiermee om te gaan.

Lees meer

“Ik heb meer ruimte gekregen om te zijn zoals ik ben”

Kennis en ervaring delen

Ook op volwassen leeftijd is het belangrijk dat u weet wat autisme inhoudt. Lotgenotencontact kan hierbij helpen. Specifiek voor autisme hebben we de volgende groepen:

  • Psycho-educatiecursus "Ik en ASS"

  • Emotieregulatie training met nazorg

  • Partnercursus ASS (voor partners van cliënten)

Wat kost een behandeling?

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Uw behandeling bij Apanta wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Wel is uw eigen risico van toepassing.

Eenvoudig aanmelden

Wilt u zichzelf aanmelden voor een behandeling bij Apanta? Omdat wij graag over enige informatie beschikken, voordat we samen aan de slag gaan, vragen we u ons aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier, bekijkt een van onze hoofdbehandelaren of uw behandeling plaats kan vinden bij Apanta-direct (milde klachten, kortdurend) of bij Apanta-ggz (vaak complexer en langer durend).  Aanmelden is heel gemakkelijk. 

Naar het aanmeldformulier

Ervaringsverhaal

Toen mij werd gevraagd of ik een stukje wilde schrijven over mijn ervaring met ervaringswerkers heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Ben namelijk erg blij dat ik de kans heb gekregen om met een ervaringswerker te werken en dat zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. En natuurlijk wil ik daar iets over vertellen!

Lees het verhaal van Marjolein

Waarom Apanta?

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder

Autisme in de regio

Autisme spectrumstoornissen komen in onze regio veel voor, zo blijkt uit onderzoek. Op het gebied van ASS biedt Apanta-ggz psychodiagnostisch onderzoek en groepen speciaal ontwikkeld voor mensen met ASS.  

We zijn actief lid van het Samenwerkingsverband Autisme Zuidoost Brabant en blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.