Een eetstoornis en dan?

Uw gewicht speelt een grote rol in uw leven. Bent u de hele dag bezig met eten en afvallen? Hebt u regelmatig oncontroleerbare eetbuien? Mogelijk hebt u een eetstoornis. Apanta heeft een gespecialiseerd team voor eetstoornisproblematiek. Samen met u geven wij u de controle over uw leven terug. 

Lees alles over eetstoornissen

 

“Ik leerde dat het heel normaal is om emoties te uiten”

Behandelmogelijkheden

Hoe krijgt u de controle terug?

Eetproblematiek kan uw leven enorm beheersen. De vraag is vaak hoe u daar verandering in krijgt, maar u weet misschien niet hoe u dat doet. Dat kan op verschillende manieren en in verschillende soorten behandelingen.

Lees meer over onze behandelmogelijkheden

Breek uit de negatieve spiraal

Hoe vaak hebt u niet geprobeerd om ‘gewoon’ te stoppen met uw ongezonde eetgedrag? En hoe vaak werd u boos op uzelf of voelde u zich ellendig wanneer het niet lukte? Zoek hulp. Erkennen dat u niet ‘gewoon’ kunt stoppen is de eerste stap naar verandering.

Wanneer kunt u (niet) in behandeling komen?

Apanta heeft een aantal criteria opgesteld om te kaderen welke cliënten wij het beste kunnen helpen. Er zijn andere instellingen in de regio die hierin gespecialiseerd zijn. 

Wanneer kunt u bij ons terecht? 

Eenvoudig aanmelden

Wilt u zichzelf aanmelden voor een behandeling bij Apanta? Omdat wij graag over enige informatie beschikken, voordat we samen aan de slag gaan, vragen we u ons aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier, bekijkt een van onze hoofdbehandelaren of uw behandeling plaats kan vinden bij Apanta-direct (milde klachten, kortdurend) of bij Apanta-ggz (vaak complexer en langer durend).  Aanmelden is heel gemakkelijk. 

Naar het aanmeldformulier

Wat kost een behandeling?

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Uw behandeling bij Apanta wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Wel is uw eigen risico van toepassing.

Meer informatie

Waarom Apanta?

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder

Apanta is lid van de NAE

Apanta-ggz is officieel instellingslid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen, ofwel NAE. De NAE is een vereniging voor professionals die werken met cliënten met eetstoornissen, voor de cliënten en hun naastbetrokkenen. De NAE heeft tot doel de structuur en kwaliteit van zorg voor patiënten met een eetstoornis te verbeteren en onderzoek en preventie te bevorderen. 

Naar de website van NAE

Hoe helpt Apanta?
  • Uw zorgprogramma wordt persoonlijk samengesteld
  • We richten ons op uw sterke kanten
  • U werkt aan duurzame verandering en betere kwaliteit van leven

Lees verder