Wat is een trauma?

Als een schokkende gebeurtenis niet goed kan worden verwerkt, ontstaat een trauma. Heeft u iets bedreigends meegemaakt? Als de beelden hiervan steeds maar terugkomen en u tal van psychische en lichamelijke klachten heeft, is er mogelijk sprake van een trauma. Een trauma wordt ook wel een posttraumatische stressstoornis (PTSS) genoemd.

Meer lezen over trauma's

“Steeds in dezelfde tijd van het jaar kwam het terug”

Behandelaanbod

Je brein resetten

Een succesvolle methode bij de behandeling van een trauma is EMDR. Het bewegen van de ogen activeert de hersenen en herprogrammeert de verbindingen. Door dit principe toe te passen in de behandeling, zijn we in staat om het brein helemaal opnieuw te 'resetten'. En dat is precies wat er nodig is bij het verwerken van trauma's.

Lees meer

Wat kost een behandeling?

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Uw behandeling bij Apanta wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Wel is uw eigen risico van toepassing.

Eenvoudig aanmelden

Wilt u zichzelf aanmelden voor een behandeling bij Apanta? Omdat wij graag over enige informatie beschikken, voordat we samen aan de slag gaan, vragen we u ons aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier, bekijkt een van onze hoofdbehandelaren of uw behandeling plaats kan vinden bij Apanta-direct (milde klachten, kortdurend) of bij Apanta-ggz (vaak complexer en langer durend).  Aanmelden is heel gemakkelijk. 

Naar het aanmeldformulier

Ervaringsverhaal

“Bij Apanta namen ze mijn klachten serieus”

Na een nare gebeurtenis in haar leven, kreeg Mieke last van post-traumatische stress.

Lees hoe Mieke haar PTSS overwon

Highlight

Hechtingstrauma’s

Als u als kind slachtoffer of getuige was van huiselijk geweld, kreeg u tegenstrijdige boodschappen mee. Degene die voor veiligheid zorgde, zorgde immers ook voor gevaar. Hierdoor is uw lichaam mogelijk blijven steken in angst. Er is geen oplossing of afsluiting gekomen. Er was geen veilige plaats waar u geborgen was en ontspannen kon. Samen met Apanta kunt u kijken of u dit proces alsnog kunt voltooien. Bijvoorbeeld door middel van EFT.

Lees meer over de toepassing van EFT

Waarom Apanta?

5 goede redenen om voor Apanta te kiezen

  • Zorg van hoge kwaliteit
  • Veilig, prettig en persoonlijk
  • Individueel maatwerk
  • Behandelingen die werken
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Lees verder