Apanta neemt binnenkort cliëntportaal in gebruik

Vanaf zomer 2021 gaat Apanta voor alle nieuwe cliënten werken met een digitaal cliëntenportaal, genaamd Wellbee.

Het Wellbee cliëntportaal geeft cliënten inzicht in de eigen dossiergegevens zoals verslagen, brieven en afspraken. Daarnaast kan de behandelaar in dit portaal taken voor de cliënt klaarzetten, bijvoorbeeld om de behandelovereenkomst te accorderen. Dit versnelt niet alleen de procedures, het scheelt ook veel papierwerk en het is bovendien ten alle tijden inzichtelijk voor de cliënt.

Wat houdt het in als cliënt?
Het cliëntenportaal wordt ook wel EPD genoemd: een Elektronisch Patiënten Dossier. Het cliëntenportaal is een centrale online plek voor iemand die in zorg is getreden. Als cliënt kun je zelf inloggen in je eigen, beveiligde omgeving en zien wat er over jou geschreven wordt. Ook kun je zien wanneer je afspraken gepland staan en op welke locatie je wordt verwacht. Dit geeft jou meer inzicht over de behandeling die je volgt bij Apanta. 

Voor wie is het cliëntportaal van Apanta bedoeld? 
Cliënten die vanaf de zomer in behandeling komen, ontvangen hiervoor een uitnodiging bij de start van de behandeling.
Ben je 24 jaar of ouder en al langer cliënt bij Apanta? Dan krijg je - na de implementatie van het portaal - een uitnodiging op het door jou doorgegeven emailadres.

Waarom een cliëntportaal?
De implementatie van een cliëntenportaal past in het verlengde van de zorg van nu, waarin het cliëntportaal (ofwel het EPD) de basis vormt van de verslaglegging van de geleverde zorg. Wanneer je tegenwoordig een afspraak hebt in een ziekenhuis, verloopt alles via een EPD. Apanta is koploper in de ggz als het gaat om het invoeren van het EPD. Het is nog niet verplicht voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, maar wij vinden het belangrijk cliënten zo meer eigen regie en inzicht te geven in hun eigen behandeling. 

Meer informatie over Wellbee
Apanta werkt al jaren samen met Medicore als het gaat om cliëntadministratie. Wellbee is een betrouwbaar product van Medicore: het betreft een volledig beveiligde omgeving en het geeft onze cliënten een gebruiksvriendelijk inzicht in hun behandeling.

Meer lezen over Wellbee of een filmpje bekijken over het cliëntportaal kan via www.wellbee.nl/clientportaal