Onze visie: geestelijke gezondheidszorg met aandacht

De hulp die Apanta biedt, is persoonlijk en laagdrempelig. We helpen klachten effectief aan te pakken. We richten ons naast het verminderen of  verhelpen van klachten ook op een betere kwaliteit van leven, nu en in de toekomst. Apanta werkt daarbij vanuit een persoonsgerichte aanpak.

Persoonsgerichte zorg

Apanta staat voor zorg met aandacht. Cliënten zijn bij ons in vertrouwde handen en krijgen de zorg die bij ze past en die goed aansluit op hun situatie. Wij zien een therapie als een persoonlijke ontmoeting. Daarnaast hebben we oog voor de mens en kijken verder dan de klachten. Wie ben jij? Hoe ben je beland in deze situatie? En hoe kom je er weer uit? We zijn optimistisch en vertrouwen op de mogelijkheden en het zelfredzame vermogen van onze cliënten. Zodat ze zich sterker gaan voelen, op veel gebieden beter functioneren en in de toekomst geen of minder hulp nodig hebben.

Zorg van buitengewone kwaliteit

De missie die ons drijft is om ‘er werkelijk toe te doen voor onze cliënten’. Daarom zetten we ons elke dag in voor zorg van buitengewone kwaliteit. Daarbij werken we nauw samen met andere zorgaanbieders en huisartsen in de regio.

Duurzame veranderingen

Een blijvende verandering van de situatie van de cliënt is ons streven. Ze gaan beter functioneren en zullen in de toekomst minder snel opnieuw hulp nodig hebben.

Onze ambitie

Apanta wil de groeiende vraag naar psychologische hulp beantwoorden en inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Daarbij laten we ons leiden door de volgende principes:

  • Individueel maatwerk
  • Buitengewone kwaliteit
  • Vooruitstrevende aanpak
  • Korte lijnen en goede toegankelijkheid

Optimale kwaliteit en resultaat, enthousiasme en plezier in het werk zijn voor ons leidende principes. De groei die Apanta sinds de oprichting heeft doorgemaakt is daarvan het mooie resultaat. Groeien is een doel om verder te komen: zowel in ons zorgaanbod als in de ontwikkeling van cliënten.